Lotus olie

$15.00$125.00

Merk: Nefertiti for natural oils and herbs
Land van herkomst: Egypte
Botanische naam: Nelumbo nucifera
Familie: Nelumbonaceae
INCI: Nelumbo Nucifera Pure Aroma Olie
Gebruikte delen: bloesems
Extractiemethode: stoomdestillatie
Geur: licht en fris bloemig, met een zoete en poederachtige kwaliteit
Uiterlijk: geel
Fysische toestand: vloeibaar
Natuurlijk: ja
Zuiverheid: 100% puur
Certificaten: ISO & MSDS
Samenstelling: pure aroma olie
Verzending: berekend bij het afrekenen

Need Help? Contact Us via WhatsApp
10 ml
$15.00

Uitverkocht

50 ml
$40.00
125 ml
$75.00
250 ml
$125.00
Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:
  • Order yours before 2.30pm for same day dispatch
Guaranteed Safe Checkout

Beschrijving

Ontwapenend, magisch en sereen…. dat is wat de lotusbloem vertegenwoordigt voor veel mensen over de hele wereld. De invloed van lotusbloemen reikt ver, door de tijd heen en wereldwijd verspreid. Voor de oude Egyptenaren was de lotusbloem symbool voor wedergeboorte, maar ook in het hindoeïsme en boeddhisme heeft de symbolische betekenis van de lotusbloem zijn plaats. In het hindoeïsme staat de lotusbloem voornamelijk voor welvaart, en in het boeddhisme symboliseert het zuiverheid en verlichting. Het boeddhisme verhaalt dat Boeddha werd geboren uit een lotusbloem.

Lotus Oorsprong & Kenmerken

Lotusbloem zit vol symboliek!
De diepere betekenis van de lotusbloem is onlosmakelijk verbonden met zijn groei en bloeiwijze. De zaden van de bloem nestelen zich in moerassige grond. Afhankelijk van hoe diep het water is, kunnen de wortel-stelen van de lotusbloem tot 5,5 meter lang worden en stoppen met groeien zodra ze het wateroppervlak bereiken. Eenmaal aan de oppervlakte ontwikkelen en groeien de bladeren, die wel 60 cm in omtrek kunnen worden. De bloeiende lotusbloem kan een doorsnee van 25 cm bereiken en bloeit met het ritme van de dag – de bloembladen gaan ‘s morgens open en sluiten zich weer bij het vallen van de avond.

Tegenwoordig staat de lotusbloem voor puurheid. Dit verwijst naad de hydrofobe (dat letterlijk “watervrees” betekent) eigenschap van de bloem – de waterafstotende eigenschap van de bloembladen. Ondanks hun groei en bestaan ​​in moerassige gebieden, hecht water of modder zich wonderlijk genoeg nooit aan de bladeren. Dit zogenaamde zelfreinigende vermogen wordt het “lotuseffect” genoemd. Een ander bijzonder kenmerk van de lotusbloem is dat een zich eenmaal geopende bloem, een heel jaar bloeit. Hierdoor symboliseert de lotusbloem ook het leven zelf. Rijpe zaden vinden hun weg in het water doordat de bloem zich voorover buigt om ze te laten vallen. De zaden blijven heel lang, soms honderden jaren, kiembaar.

De complete cyclus, vanaf de tijd dat de zaden zich nestelen tot het moment waarop de bloem zich opent, symboliseert innerlijke groei en de weg naar verlichting. De bloem komt in al haar puurheid tevoorschijn uit de duisternis, die heeft echter geen blijvende invloed nadat ze eenmaal het licht heeft gevonden. Dit symboliseert op zijn beurt menselijke verlichting, de duisternis vertegenwoordigt hierin het verleden. Eenmaal boven het wateroppervlak verenigt de lotusbloem zich met alle vier de elementen. Waar het voorheen alleen verbonden was met aarde en water, is het nu door te bloeien ook verbonden met lucht en vuur (de zon). Het ontstaan van de ultieme verbinding – eenheid en balans met de natuur.

Zelfs elk van de verschillende kleuren van de lotusbloem heeft zijn eigen associaties en betekenis. De witte bloem symboliseert vrede, puurheid en perfectie, en staat voor het nastreven van een vastgesteld, zelfgekozen doel. Roze drukt menselijke groei en contact met de ziel uit, het symboliseert specifiek de weg van onbewust leven (het donkere moeras) over het levenspad (de stengel) naar verlichting (de bloeiende bloem). Rood wordt geassocieerd met liefde en passie, maar ook met groei, loyaliteit en vriendschap. De paarse lotus symboliseert het Achtvoudige Pad dat naar verlichting leidt. Om deze reden wordt de paarse lotus vaak afgebeeld met acht bloembladen. De blauw gekleurde bloem wordt geassocieerd met de geest, met kennis, wijsheid en leren. De vrucht van de blauwe lotus is altijd geheel of gedeeltelijk verborgen onder de bloembladen en symboliseert de oneindigheid van spirituele groei

Lotusolie & Voordelen

Lotusolie, de roze absolue, wordt gewonnen uit de rode lotusbloemen van de Nelumbo nucifera. De geur is warm en kruidig exotisch, en staat bekend als krachtig afrodisiacum. Het is een ideale aanvulling op harmonische huidmassage-oliën.

Lotus etherische olie wordt gebruikt in veel huidverzorgingsproducten zoals in bad- en bodylotions, als massageolie en in aromatherapie. De rijke geur geeft een gevoel van rust, en inspireert het lichaam om dieper te ademen. De oude Romeinen gebruikten lotusolie al om ademhalingsproblemen zoals astma te behandelen. De kalmerende effecten verhogen het gevoel van rust. Lotusolie wordt beschouwd als een van de meest kostbare attributen in aromatherapie vanwege het tijdrovende extractieproces.

Deze olie dient altijd in verdunde vorm op de huid te worden aangebracht. Een paar druppels lotusolie vermengd met een dragerolie of lotion helpt rimpels, roodheid en huidirritaties te verminderen. De olie regenereert de huid en stimuleert de vorming van nieuw weefsel.

Lotusolie voor de huid
De belangrijkste bestanddelen van essentiële lotusolie zijn fosfor, linolzuur, vitamine C en B, ijzer, proteïne en vele andere. Veel van die heilzame stoffen helpen de huid haar natuurlijke schoonheid te behouden. De verkoelende en verzachtende eigenschappen van lotusolie bevorderen de huidconditie en verbeteren de textuur van de huid.
Bovendien kan de adstringerende verbinding van lotusolie zeer effectief zijn bij het genezen of onder controle houden van puistjes en acne. Deze olie kan daarom een echte uitkomst zijn voor tieners en enkele volwassenen die moeite hebben om van deze vervelende huidaandoening af te komen.

Neutraliseert vrije radicalen
Vrije radicalen kunnen enorme schade aanrichten in ons lichaam. Ze kunnen kanker veroorzaken en een vroeg verouderingsproces van het lichaam in gang zetten of versnellen. De aanwezigheid van flavonoïden en polysacchariden in lotusolie werkt als een antioxidant, maakt het een ontstekingsremmend middel en hydrateert het lichaam. Deze eigenschappen van lotusolie kunnen vrije radicalen neutraliseren en het lichaam beschermen tegen de celbeschadiging die ze kunnen veroorzaken.

Voorkomt vroegtijdige huidveroudering
Zoals eerder vermeld, het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering, dat zich uit in rimpels, sproeten, doffe teint en andere huidproblemen, is een van de voordelen van lotusolie. Opgemerkt moet worden dat een onstabiele stemming, stress, slechte gewoonten zoals roken of drinken als de hoofdoorzaken worden gezien van vroegtijdige huidveroudering. Daartegenover dragen gezonde leefgewoonten juist positief bij aan een mooie huid. Bovendien kan het gebruik van lotusolie helpen bij de huidverzorging doordat het ervoor zorgt dat gifstoffen worden geneutraliseerd. Dit heeft een gezonde, stralende, gladde en jeugdig ogende huid als resultaat.
Lotusolie kan worden gemengd met andere essentiële oliën zoals citrus, sandelhout of bloemenolie, zodat je eenvoudig je eigen favoriete huidverzorgings-olie kunt creëren.

Lotusolie & Aromatherapie

Nu we dan zoveel meer weten over de “heilige” lotus, is het waarschijnlijk geen echte verrassing dat essentiële lotusolie een veel gebruikte olie is in de aromatherapie. Het staat bekend als effectief middel om de luchtwegen te kalmeren en helpt milde aandoeningen zoals verkoudheid, griep en koorts te verlichten.
Bijkomende voordelen van lotusolie zijn de kalmerende effecten die het heeft op het zenuwstelsel en het voorkomen van stress. Dit kan wordt simpelweg bereikt worden door lotusolie door verdamping in de lucht te verspreiden om te worden ingeademd, dan fungeert het bovendien tegelijk als luchtverfrisser in huis.

Lotusolie heeft cardio-tonische eigenschappen, die hoge bloeddruk verlagen en rust in brengt. Deze verzachtende eigenschappen maken lotus tot de ideale olie voor rusteloze mensen, het zorgt voor fysieke en mentale harmonie, zoals geen enkele andere olie dat kan. De juiste dosering (ca. 2-3 druppels per 50 ml. drager-/basisolie) is belangrijk aangezien alleen de correcte verhouding zorgt voor balans en harmonie. Een grotere hoeveelheid lotusolie kan eerder een verdovend effect hebben. Door het vermogen om bij mentale uitputting en vermoeidheid te helpen, en tegelijkertijd de innerlijke kracht te bevorderen, maakt het aroma van lotusolie ons zelfbewuster en creatiever, en kan een einde maken aan het eventueel voorkomende nachtmerries. Het biedt rust en vergroot mentale helderheid, verbetert de concentratie en helpt bij de persoonlijke ontwikkeling.

Gebruik van Lotusolie

Verdund met een dragerolie, kan het plaatselijk op de huid worden aangebracht. Daarnaast kan lotusolie worden gebruikt als badolie of toegevoegd aan elk gewenst badproduct, of als massageolie om de huid te stimuleren en tegelijkertijd ontspanning te bieden. Op deze manier geniet u in één keer van alle voordelen van lotusolie, zowel wat betreft de aromatherapeutische effecten, maar ook als remedie tegen huiduitslag, huidirritaties, rimpels, depressies, prikkelbaarheid, stress en frigiditeit.

Extra informatie

GewichtNiet beschikbaar
Flessengrootte

, , ,

 

NEED TO ORDER IN BULK?

For bulk orders of gallons, drums and more, please fill out the form in wholesale page and we will contact you with pricing and shipping.
(Shipping will vary depending on your location and the size of you bulk order.)

Sale and promotional price is not valid on bulk orders of 55 gallons or more.

Become A Wholesaler