Tea Tree Olie

$45.00$170.00

Merk: Nefertiti for natural oils and herbs
Land van herkomst: Egypte
Botanische naam: Melaleuca alternifolia
Familie: Myrtaceae
INCI: Melaleuca Alternifolia Pure Aroma Olie
Gebruikte delen: bladeren en twijgen
Extractiemethode: stoomdestillatie
Geur: fris camforachtig
Uiterlijk: bleek geel tot bijna kleurloos en doorzichtig
Fysische toestand: vloeibaar
Natuurlijk: ja
Zuiverheid: 100% puur
Certificaten: ISO & MSDS
Samenstelling: pure aroma olie
Verzending: berekend bij het afrekenen

Need Help? Contact Us via WhatsApp
50 ml
$45.00
125 ml
$90.00
250 ml
$170.00
Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:
  • Order yours before 2.30pm for same day dispatch
Guaranteed Safe Checkout

Beschrijving

Tea Tree heeft een nogal indrukwekkende geschiedenis. Eeuwen voordat de ons bekende thee werd gemaakt van theeplanten, waren de helende eigenschappen van Tea Tree al bekend bij de Australische Aboriginals. De bladeren werden geplet en met klei vermengd om huidaandoeningen en ontstekingen te behandelen, en het was een wondermiddel voor een ongelooflijk aantal andere aandoeningen.

De ontdekkingsreiziger kapitein James Cook merkte op dat de inheemse bevolking de bladeren kookte in water, en een nootmuskaat-achtige geur verspreidde. Hij vermoedde dat ze thee aan het zetten waren en bedacht de naam “theeboom”, hoewel dit een andere boom is dan de theeplant waarvan zwarte thee wordt gemaakt.

Tea Tree Oorsprong & Kenmerken

Oorspronkelijk werd de Tea Tree alleen op het Australische continent aangetroffen. Tea Tree (Melaleuca alternifolia), ook wel papierbast-boom genoemd, is een lid van de Myrtle-familie die meer dan 150 verschillende soorten bomen en struiken omvat met een papierachtige schors en lancetvormige bladeren. Ze bloeien kleine witte bloemaren, gevolgd door houtachtige zaaddozen. Naast de productie van etherische olie, worden ze ook gekweekt om hun prachtige bloemen.

Deze boom heeft natuurlijke geneeskrachtige eigenschappen en zijn antiseptische werking komt rechtstreeks uit de bladeren. Naast de wetenschappelijke bevestiging van deze krachtige eigenschappen, is aangetoond dat de werking van Tea Tree olie zelfs nog krachtiger is dan die van de aloë vera-plant. Het kan worden gebruikt om hoest, verkoudheid, huidaandoeningen en tal van andere aandoeningen te genezen. Het aanbrengen van Tea Tree olie op pijnlijke spieren kan een pijnstillend effect hebben en recente studies ondersteunen het gebruik van Tea Tree olie bij de behandeling van schimmelinfecties.

Tegenwoordig vertrouwen steeds meer mensen op natuurlijke producten voor huidverzorging – en gelukkig levert de natuur ons talloze middelen die daadwerkelijk een breed scala aan positieve effecten op het lichaam hebben en ook nog eens een heerlijk of rustgevend aroma verspreiden. Tea tree olie is een van die uitmuntende gezondheidsondersteunende producten. De olie wordt gewonnen uit de bladeren en twijgen van de Tea Tree door middel van stoomdestillatie. Het gebruik van deze zeer toegankelijke olie heeft zich over de hele wereld verspreid en is populair geworden als natuurlijk antimicrobieel middel.

Tea Tree Olie & Voordelen

Tea Tree olie wordt beschouwd als “het wondermiddel in een fles” en is een van de meest gebruikte en veelzijdige oliën, een waarachtig juweeltje onder de etherische oliën. Het wordt gebruikt als ingrediënt in vele verzorgingsproducten, variërend van zeep en shampoos tot gezichtsreinigers. De geur van deze olie lijkt enigszins op eucalyptus en de olie licht samentrekkend.

Een van de vele eigenschappen van Tea Tree zijn de antibacteriële effecten, het bestrijdt onder andere de MRSA-bacterie, het is een ontstekingsremmend, antiviraal, fungicide, slijmoplossend, jeuk-verlichtend, huid-genezend, anti-parasitair (o.a. bij hoofdluis), immuun-stimulerend middel. Het is effectief als insecticide, analgeticum, antitumor, anti-psoriatica.

Ontstekingsremmend – Tea Tree werkt ontstekingsremmend en kan in bescheiden mate ook pijn verlichten. Voor een zere keel kunnen een paar druppels Tea Tree olie in een glas water worden gebruikt om te gorgelen (denk eraan, niet doorslikken!). Een bad met een paar druppels Tea Tree etherische olie is zeer effectief bij een blaasontsteking. Aangezien olie niet oplost in water en om een ​​betere verdeling van de olie te krijgen, wordt deze het beste verdund met een ander badproduct. Puistjes zijn gemakkelijk te behandelen door met wat Tea Tree olie op een wattenstaafje plaatselijk deppend aan te brengen.

Zuiverend – Tea Tree etherische olie staat bekend als een natuurlijke remedie tegen acne, puistjes, abcessen, huidinfecties, voetschimmel en (water) wratten. Dit komt door de krachtige antibacteriële verbindingen die de huid diep reinigen en de poriën zuiveren. Tea Tree olie is pijnstillend en stimuleert wondgenezing, en kan onverdund op een wond worden gebruikt.

Kalmerend – Gewapend met ontstekingsremmende eigenschappen, is Tea Tree olie een geweldig natuurlijk middel om de huid te kalmeren, irritaties te verzachten en wondgenezing te ondersteunen.

Verfrissend – De antibacteriële eigenschappen van Tea Tree olie werken heel goed als natuurlijke verfrisser van wasgoed, ook als ze muf ruiken of zelfs beschimmeld zijn. Het kan op schoenen of voeten worden aangebracht om onaangename geurtjes te verwijderen.

Mondverzorging – Deze olie kan worden gebruikt in tandpasta of mondwater en heeft een geurverdrijvend effect. Let op: slik het mengsel niet door!

Insectenwerend – Leef en laat leven! Door vliegen of muggen omringd, als je op zwoele zomeravonden wat langer buiten zit, een bekend verschijnsel voor ieder. Tea Tree olie bevat terpenen die insecten afstoten. De geur van Tea Tree olie is voor die beestjes een onaangename ervaring en blijven ze op afstand, zonder daartoe vervuilende chemicaliën te gebruiken. Een oliebrander met een paar druppels Tea Tree olie dient dit doel perfect. Tegen een dreigende luizenplaag: voeg preventief 2 druppels theeboomolie toe aan de shampoo om de insecten op afstand te houden. Breng bij insectenbeten onmiddellijk een druppel Tea Tree olie op de aangetaste plek aan.

Als krachtig antiseptisch middel stimuleert Tea Tree etherische olie ons immuunsysteem, waardoor bacteriën, virussen en schimmels geen kans krijgen. Deze olie kan zowel in cosmetica als in aromatherapie worden gebruikt. Het kan helpen wonden te genezen, verlichting bieden voor pijntjes, kwalen en congestie, en een gevoel van kalmte bevorderen. Zelfs als huishoudelijk middel kan het oppervlakken desinfecteren.

Tea Tree Oil & Aromatherapie

Zoals de meeste etherische oliën, geeft ook Tea Tree olie een heerlijke geur in huis bij gebruik als luchtverfrisser. Hiermee dus nog een geweldige manier om schadelijke chemicaliën te vermijden! Niets beter dan een frisse natuurlijke geur in huis die tegelijkertijd de lucht desinfecteert. Slechts een paar druppels Tea Tree olie in een koude vernevelaar doen wonderen. Omdat deze olie een vrij specifieke geur heeft, geef je wellicht de voorkeur om het te combineren met het aroma van bijvoorbeeld  geranium of citroen etherische olie.
Tea Tree Oil is tegenwoordig een van de meest populaire ingrediënten in aromatherapie. Zo is deze geur erg plezierig en rustgevend in de sauna.

Aroma verdamper – Tea Tree verspreid een frisse, kruidige geur die zich goed laat mengen is met lavendel, rozemarijn, kruidnagel of citrusoliën. Door verdamping is Tea Tree olie effectief bij bronchitis, sinusitis, of neus- en keelinfecties. Het gebruik van deze olie verhoogt de weerstand tegen griep en verkoudheid. Aangetoond is dat Tea Tree schimmelsporen in de atmosfeer bestrijdt. Verder heeft Tea Tree olie een sterk vitaliserend effect op vermoeidheid, nerveusheid en depressies. Inademing van het rustgevende aroma via stoombaden is nog effectiever: het kan worden gebruikt bij verkoudheid, griep, vermoeidheid en jeuk. Daarnaast bevordert het bloedcirculatie en kan daarom bij spataderen gunstig werken.

Tea tree etherische olie is alleen voor uitwendig gebruik! Hier nog een paar tips:

  • Niet aanbrengen op gevoelige delen van de huid, zoals rond de ogen of in de neus.
  • Tea Tree olie kan de huid gevoeliger maken voor UV-stralen, vermijd na het aanbrengen blootstelling van de huid aan de zon.
  • Gebruik tijdens zwangerschap en voor kinderen jonger dan 3 jaar wordt sterk afgeraden.
  • Buiten bereik van kinderen bewaren.
  • Test voor gebruik op een klein deel van de huid, wacht 24 uur om te zien of er een reactie optreedt.

Zoals met veel andere etherische oliën, mag Tea Tree olie alleen in verdunde vorm worden gebruikt. Essentiële oliën zijn zeer krachtig en kunnen een permanente overgevoeligheid veroorzaken als ze in pure vorm direct op de huid worden aangebracht. Houd voor het verdunnen als standaardregel een verhouding aan van 2 druppels per 5 ml met een geschikte dragerolie zoals kokos-, amandel- of jojoba-olie.

Extra informatie

GewichtNiet beschikbaar
Flessengrootte

, , ,

 

NEED TO ORDER IN BULK?

For bulk orders of gallons, drums and more, please fill out the form in wholesale page and we will contact you with pricing and shipping.
(Shipping will vary depending on your location and the size of you bulk order.)

Sale and promotional price is not valid on bulk orders of 55 gallons or more.

Become A Wholesaler