Jasmijn Olie

$40.00$140.00

Merk: Nefertiti for natural oils and herbs
Land van herkomst: Egypte
Botanische naam:  Jasminum officinale
Familie: Oleaceae
INCI: Jasminum Officinale Pure Aroma Olie
Gebruikte delen: bloesems
Extractiemethode: stoomdestillatie
Geur: sensueel, warm, exotisch, intens en zoet
Uiterlijk: goudgeel tot bruin
Fysische toestand: vloeibaar
Natuurlijk: ja
Zuiverheid: 100% puur
Certificaten: ISO & MSDS
Samenstelling: pure aroma olie
Verzending: berekend bij het afrekenen

Hulp nodig? Neem contact met ons op via WhatsApp
50 ml
$40.00
125 ml
$80.00
250 ml
$140.00
Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:
  • Order yours before 2.30pm for same day dispatch
  • Delivery worldwide (from 5 to 8 Days)
Guaranteed Safe Checkout

Beschrijving

Voor de Chinezen symboliseert de jasmijn vrouwelijke vriendelijkheid, gratie en delicatesse. Tegelijk was het een middel om rijkdom en romantiek aan te trekken. In Thailand is jasmijn het symbool van het moederschap, terwijl in India jasmijn wordt gebruikt bij hindoeïstische religieuze ceremonies.

Jasmijn, ook wel bekend als zomerjasmijn, dichters-jasmijn, witte jasmijn of echte jasmijn, is de nationale bloem van Pakistan, waar hij algemeen bekend staat onder de naam Chameli. Het woord jasmijn is afgeleid van het Arabische woord ‘yasmin’, dat geurige bloem betekent. Jasmijn wordt vooral gewaardeerd door tuinders vanwege de intense geur van de bloemen, met name in die delen van de wereld met een gematigd klimaat.

Jasmijn Oorsprong & Kenmerken

Jasminum officinale, of gewoon jasmijn, is een bloeiende plantensoort uit de olijven-familie Oleaceae. Het is inheems in Noord-Iran, Afghanistan, Pakistan, de Himalaya, Tadzjikistan, India, Nepal en West-China. Deze soort wordt in veel landen op grote schaal gekweekt. Jasminum officinale is een krachtige, kronkelende, heldere, bladverliezende klimmende struik met clusters van sterachtige, zuiver witte bloemen die de bron zijn van de bedwelmende geur. De bloemblaadjes van de jasmijn zijn meestal gerangschikt in kransen van drie of zijn geveerd. De bloemen zijn over het algemeen wit met een buisvormige, gespleten kelk met twee meeldraden ingesloten in de bloemkroonbuis en een tweedelige eierstok.

Jasmijn is een bekend volksmiddel in Zuid-China om hepatitis te behandelen. De antivirale activiteit zijn in vitro aangetoond. Als kruidenmiddel wordt het in de dermatologie gebruikt vanwege zijn antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen. Jasmijn olie staat bekend als de ‘Koning der Oliën’. De zware, zoete geur is bij de meesten zeer geliefd. De bloemen geven hun verleidelijke geur af in de schemering, daarom worden bloemen ‘s nachts geplukt om er een kleine hoeveelheid olie uit te halen. Hoewel het resultaat een erg dure olie is, kan dit geconcentreerde product al in zeer kleine hoeveelheden gunstige effecten hebben. De geur van jasmijn wordt omschreven als kalmerend en rustgevend, zonder slaapverwekkend te zijn. Jasmijn wordt in de aromatherapie gebruikt vanwege zijn ontspannende eigenschappen.

Jasmijnolie & Voordelen

Jasmijn is al eeuwenlang populair vanwege zijn zoete, romantische geur en wordt gebruikt in enkele van ‘s werelds bekendste parfums. Het wordt ook gebruikt om thee te maken en is een veelgebruikt ingrediënt in alcoholische dranken, snoep en desserts.

Jasmijnolie bevat componenten met antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen die verschillende gezondheidsvoordelen bieden. Hoewel het een populair huismiddeltje is om een verscheidenheid aan aandoeningen te behandelen, variërend van depressie tot infecties, is het van oudsher vooral bekend als afrodisiacum.

Krampstillend
Jasmijn wordt gebruikt als huismiddel om spasmen en krampen in verschillende delen van het lichaam te behandelen, zoals maagkrampen en krampachtige hoest. Het is effectief voor het verlichten van weeën door plaatselijk verdunde jasmijnolie te gebruiken voor massage, zoals is vastgesteld in een onderzoek. Wetenschappelijk bewijs is zeer beperkt over het vermogen van jasmijnolie om spasmen te verminderen. Hoe dan ook, het gebruik van jasmijnolie om spieren te masseren zal zeker geen pijn doen en elke verlichting die het biedt is al een bonus.

Antiseptisch
Van jasmijnolie is aangetoond dat het antibacteriële eigenschappen heeft. De antiseptische effecten zijn uitgebreid bestudeerd en er is aangetoond dat ze een verscheidenheid aan bacteriën daadwerkelijk bestrijden. In één onderzoek werd gevonden dat natuurlijke jasmijnolie antibacteriële activiteit vertoonde tegen een bepaalde stam van e.coli. Een andere studie identificeerde antimicrobiële activiteit tegen verschillende orale micro-organismen, waaronder e.coli, l.casei en streptococcus mutans. Het vertoonde ook antimicrobiele werkting tegen alle soorten candida, de bacterie die spruw veroorzaakt. Jasmijnolie kan zeer effectief zijn bij het behandelen en voorkomen van infecties wanneer het in verdunde vorm op de huid wordt aangebracht of als mondspoeling voor orale infecties zoals spruw.

Wondhelend
De antiseptische eigenschappen van jasmijn zijn gunstig bij de behandeling van huidinfecties. De helende werking van jasmijnolie kan wondgenezing bevorderen door de vorming van littekenweefsel. Volgens onderzoek heeft jasmijnolie ook ontstekingsremmende eigenschappen waardoor het een geschikt middel is in zowel de algemene huidverzorging als de behandeling van psoriasis. Een recente dierstudie wees uit dat jasmijnextract de genezing van chronische wonden, zoals diabetische ulcera, kan versnellen. Het verbeterde de wondcontractie aanzienlijk en verhoogde de vorming van granulatieweefsel en nieuwe bloedvaten. Het aanbrengen van verdunde jasmijnolie op kleine wonden, zoals krassen en snijwonden, kan een snellere genezing bevorderen.

Afrodisiacum
Al sinds vele eeuwen wordt aangenomen dat de romantische geur van jasmijn afrodiserende effecten heeft. Het wordt als geurige parfum gebruikt en in sommige delen van India worden jasmijnbloemen vaak gebruikt als decoratie op bruiloften en in de slaapkamer van het pasgetrouwde paar om een romantische sfeer te creëren.

Hoewel er weinig wetenschappelijk bewijs is om die effecten als afrodisiacum te ondersteunen, weten we dat het inademen van jasmijngeur in de aromatherapie of door massage de stemming verbetert, romantische en positieve gevoelens verhoogt en het energieniveau vergroot. Volgens een kleinschalig onderzoek naar de relatie tussen aromatische geuren en seksuele respons, heeft jasmijn een stimulerend effect op hersengolven, waardoor de alertheid op seksuele signalen kan toenemen en ook de bloedtoevoer naar de geslachtsdelen toeneemt. Lichaamswarmte versterkt het aangename aroma van jasmijn, het aanbrengen van jasmijnolie in de nek kan daarom een ​​welkome bijdrage zijn om de slaapkamerzaken op te fleuren. Een paar druppels jasmijnolie in een warm bad, op het beddengoed of door verdamping in de slaapkamer verspreidt, kunnen hetzelfde effect hebben.

Jasmijnolie & Aromatherapie

Jasmijnolie is een populair huismiddeltje waarvan wordt aangenomen dat het diverse gezondheidsvoordelen heeft. Jasmijnolie is een favoriet in de aromatherapie en is bijzonder effectief gebleken voor massagedoeleinden. Een studie publiceerde de effecten van het inademen van jasmijnolie op het centrale zenuwstelsel en de stemming. Bij inademing beïnvloedde jasmijnolie zowel hersenactiviteit als stemming. De deelnemers gaven aan zich positiever en energieker te voelen, en registreerden ook een toename van romantische gevoelens. Profiteer van de mentale voordelen van aromatherapie met jasmijnolie door het te gebruiken als massageolie of in een diffuser, of door het rechtstreeks uit de fles in te ademen. Jasmijnolie heeft een kalmerende, anti-depressieve en angstverminderende werking, het geeft een gevoel van zelfvertrouwen en euforie en is daarom een uitstekend middel tegen apathie, onverschilligheid en lusteloosheid.

Anti-depressie
Er zijn aanwijzingen dat aromatherapie depressieve symptomen effectief kan verminderen. Onderzoek wees uit dat etherische olie van jasmijn, in vergelijking met een placebo, gevoelens van opwinding verhoogde. Dit omvatte een aanzienlijke toename van de zuurstofvoorziening in het bloed, een versnelde ademhaling en verhoogde bloeddruk. De deelnemers die jasmijnolie gebruikten, meldden ook dat ze zich alerter voelden. Er werd geconcludeerd dat het stimulerende en activerende effect van jasmijnolie nuttig zou kunnen zijn voor het verlichten van depressie en het verbeteren van de stemming.

Kalmerend
Naast het bevestigde bewijs dat jasmijnolie de alertheid en het energieniveau kan verhogen, is er ook het kalmerend effect aangetoond. Een oudere studie wees uit dat het aroma van jasmijnthee in de laagste concentratie al een kalmerend effect had op de gemoedstoestand en zenuwactiviteit. In een recentere studie werd personen met gegeneraliseerde angststoornis gevraagd om gedurende 10 dagen, elke dag 5 minuten de geur van jasmijnolie in te ademen. Essentiële olie van jasmijn bleek de gemoedstoestand aanzienlijk te verbeteren en de symptomen zoals slapeloosheid, hartkloppingen en prikkelbaarheid te verminderen.   

Vermindert overgangsklachten
Er is niets nieuws aan het gebruik van etherische oliën om symptomen van PMS en de menopauze, zoals opvliegers en stemmingswisselingen, te verlichten. Hoewel er weinig bewijs is, is wel aangetoond dat de geur van jasmijn de stemming effectief verbetert en depressie vermindert. Eenmaal per week (voor een periode van acht weken) massage of aromatherapie met jasmijnolie verminderen de symptomen van de menopauze aanzienlijk.

Stimuleert lactatie
Galactagogen zijn natuurlijke stoffen in kruiden die de lactatie kunnen stimuleren of verbeteren. Voor dit doel is de jasmijnbloem een populair huismiddeltje – in delen van India dragen moeders die borstvoeding geven, vanwege deze associatie, strengen met jasmijnbloemen in hun haar. Sommige deskundigen zijn van mening dat de effecten op de hersenen, door het inhaleren van jasmijn aroma, verband houden met hormonale veranderingen die leiden tot een verhoogde lactatie.

Extra informatie

Gewicht Niet beschikbaar
Flessengrootte

, ,