Eucalyptus Oile

$35.00$110.00

Merk: Nefertiti for natural oils and herbs
Land van herkomst: Egypte
Botanische naam: Eucalyptus Globulus
Familie: Myrtaceae
INCI: Eucalyptus Globulus Pure Aroma Olie
Gebruikte delen: bladeren
Extractiemethode: stoomdestillatie
Geur: mint- en kamferachtig – scherp en doordringend
Uiterlijk: kleurloos
Fysische toestand: vloeibaar
Natuurlijk: ja
Zuiverheid: 100% puur
Certificaten: ISO & MSDS
Samenstelling: pure aroma olie
Verzending: berekend bij het afrekenen

Need Help? Contact Us via WhatsApp
50 ml
$35.00
125 ml
$70.00
250 ml
$110.00
Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:
  • Order yours before 2.30pm for same day dispatch
Guaranteed Safe Checkout

Beschrijving

De eucalyptusboom kan zich moeiteloos aanpassen aan verschillende omgevingen. Deze eigenschap is te danken aan de genetische samenstelling van de boom, deze eigenschap zorgt er tevens voor dat de boom gemakkelijk en snel hout produceert, waardoor hij sneller groeit. Soms wordt de eucalyptus aangeduid als een gomboom, hetgeen in feite een onjuist verwijzing is. De afscheiding uit de bast is echter een tannine-achtige substantie die kino wordt genoemd.

Kino is een rode, aromatische, kleverige substantie die vrijkomt uit de bast, dat een samentrekkend effect heeft. De Aboriginals gebruikten het onder andere bij diarree en plaatselijk tegen keelpijn, koorts, wonden en zweren – de samentrekkende werking van tannine stopt het bloeden.
De eucalyptusboom levert ook manna. Manna ontstaat door insectenschade, met als gevolg dat schors en bladeren een zoete eetbare substantie afscheiden – rode gom oftewel manna. Deze stof bevat veel suikers (arabinose, raffinose, dextrose en sucrose), heeft een aangename zoete smaak en is licht laxerend. Aboriginals raapten gevallen manna op of schraapten het van de bladeren, zwaar bedekte bladeren werden geplet en gebakken, voor toepassing in verschillende remedies.

De eucalyptus globulus is de meest voorkomende onder de 800 soorten eucalyptus. Het vermogen van deze boom om de anofelische mug, die verantwoordelijk is voor malaria, te bestrijden, heeft de bijnaam “Fever Tree” opgeleverd. De waardevolle larvicide verbindingen in eucalyptus maken de verkregen essentiële olie ervan een potentiële bron tegen malariavectoren en een ideaal alternatief voor synthetische insecticiden.

Eucalyptus Oorsprong & Kenmerken

De naam Eucalyptus is afgeleid van het Griekse ‘eu’ (goed) en ‘calyptos’ (bedekt) – verwijzend naar het operculum, de “dop” op de bloemen, dat de meeldraden beschermt.
Onder gunstige omstandigheden kan de snelgroeiende eucalyptusboom meer dan 110 meter hoog worden. De boom komt oorspronkelijk uit Australië, waar ongeveer driekwart van de vegetatie wordt gevormd door eucalyptusbomen en struiken. Ze groeien overal in Australië, behalve in de droogste gebieden, waar de Acacia zijn plaats inneemt. Na in de 19e eeuw in Europa te zijn geïntroduceerd als sierboom, ontwikkelde de eucalyptusboom bepaalde kenmerken die niet het niet had in zijn geboortegrond – de boom scheidt namelijk chemicaliën af die de omringende grond vergiftigen, waardoor andere planten niet in zijn directe omgeving kunnen groeien.

Het uiterlijk van stam en schors kent een verscheidenheid aan textuur en vorm – variërend van schilferend tot glad, geribbeld of gespleten, en hebben zelfs prachtige kleuren, van wit en grijs tot roze in sommige soorten. De talrijke fraaie bloemen zijn divers gekleurd en bevatten veel nectar, de vrucht is een kleine houtachtige capsule.
Tijdens de groei verandert zowel de vorm als de kleur van de bladeren. Jong blad is blauwachtig en rond, zonder steel, ze groeien tegenover elkaar en zijn naar boven gericht. In de loop van hun levensjaren verandert het uiterlijk tot langwerpig en sikkelvormig, de textuur wordt leerachtig en de kleur groen. Om olie- of waterverlies door verdamping te minimaliseren, gaan de geharde bladeren hangen zodat ze beschermt zijn tegen zonlicht. Hoewel het hoge gehalte aan vluchtige oliën in de bladeren de eucalyptus kwetsbaar maakt voor bosbranden, bieden andere speciale aanpassingen in schors en stam bescherming.

In de eucalyptus-teelt wordt beweerd: hoe beter het hout, des te minder olie de boom bevat – aan de andere kant is het hout van een boom die veel goede olie produceert van weinig belang. Er zijn ongeveer 10 tot 20 soorten van de laatste.

Eucalyptusolie & Voordelen

Tegenwoordig worden eucalyptusbomen over de hele wereld gekweekt en gebruikt voor hun helende eigenschappen. Het hoge cineol-gehalte is verantwoordelijk voor de scherpere geur van de eucalyptus globulus, in vergelijking met die van andere eucalyptussoorten. De olie van dit geslacht is de meest bekende en wordt gebruikt als ingrediënt voor veel producten, waaronder tandpasta, hoestsiroop en kauwgom.

Eucalyptusolie wordt gewonnen door gedroogde bladeren en twijgen te pletten en destilleren. Deze olie heeft is lichtgele tot kleurloos en de aanwezige vluchtige aldehyden kunnen de slijmvliezen irriteren. Het is een ontsmettende olie en zeer effectief tegen voetschimmel, ontstekingen, verkoudheid, ruwe of droge handen. Etherische olie van eucalyptus is alleen geschikt voor uitwendig gebruik.

Verlicht symptomen van griep en verkoudheid
Eucalyptusolie wordt sinds lang gebruikt om hoest te verlichten en is een van de actieve ingrediënten in vrij verkrijgbare hoestsiropen en populaire rub-producten, die op keel-, hals- en borststreek kunnen worden aangebracht om de symptomen van verkoudheid of griep te verlichten. Eucalyptusolie kan hoesten tot zwijgen brengen en inademen van verdampte olie helpt het slijm in de luchtwegen los te maken en te verwijderen. Een rub met eucalyptusolie heeft hetzelfde effect. Deze eigenschappen kunnen ook gunstig zijn om de symptomen van astma te verminderen.

Desinfecteert wonden
In de voetsporen van de Australische Aboriginals, die eucalyptusbladeren gebruikten om wonden te behandelen en infectie te voorkomen, is eucalyptusolie in verdunde vorm geschikt voor gebruik op de huid. Deze etherische olie kan helpen ontstekingen te voorkomen en te bestrijden, en huidgenezing te bevorderen. Het is geschikt voor de behandeling van oppervlakkige snijwonden, kleine brandwonden of andere verwondingen.

Vermindert koortsblaasjes
De ontstekingsremmende eigenschappen van eucalyptus kunnen de symptomen van herpes verlichten. Het aanbrengen van eucalyptusolie op een koortslip kan de pijn verminderen en het genezingsproces versnellen.

Pijn verlichten
Onderzoek suggereert dat eucalyptusolie gewrichtspijn verlicht. In feite bevatten veel populaire vrij verkrijgbare crèmes en zalven, ontworpen om pijn te verzachten door aandoeningen zoals artrose en reumatoïde artritis, essentiële olie van eucalyptus. Eucalyptusolie helpt bij het verminderen van pijn en ontstekingen die gepaard gaan met veel aandoeningen. Het kan ook helpen bij rugpijn of bij herstel van gewrichts- of spierblessures.

Insectenwerend
Als een effectief en 100% natuurlijk alternatief voor de gebruikelijke insectenwerende middelen, is eucalyptusolie bij uitstek geschikt om muggen en andere bijtende insecten op afstand te houden.

Verfrist de adem
Vanwege de antibacteriële eigenschappen kan eucalyptusolie worden gebruikt om de ziektekiemen te bestrijden die een onaangename mondgeur veroorzaken. Gangbare mondspoelingen en tandpasta’s bevatten deze olie al als actief ingrediënt. Gebruik deze olie verdund als mondwater of tandpasta, het kan de vorming van tandplak helpen voorkomen en het tandvlees beschermen tegen bacteriële infecties.

Eucalyptusolie & Aromatherapie

Essentiële olie van eucalyptus is een zuiverende, reinigende, verhelderende olie die het immuunsysteem versterkt en ideaal is voor gebruik op de huid, in aromatherapie en ook als oppervlaktereiniger en verfrisser van kleding.

De verkoelende geur van eucalyptusolie verlicht mentale uitputting doordat het de bloedtoevoer naar de hersenen bevordert en de geest stimuleert en verjongt. Bij sinuscongestie kan het verspreiden van eucalyptusdamp gedurende de nacht in de slaapkamer de neusholtes vrijmaken en schadelijke bacteriën in de lucht wegnemen.

Extra informatie

GewichtNiet beschikbaar
Flessengrootte

, , ,

 

NEED TO ORDER IN BULK?

For bulk orders of gallons, drums and more, please fill out the form in wholesale page and we will contact you with pricing and shipping.
(Shipping will vary depending on your location and the size of you bulk order.)

Sale and promotional price is not valid on bulk orders of 55 gallons or more.

Become A Wholesaler