Iris Olie

$40.00$130.00

Merk: Nefertiti for natural oils and herbs
Land van herkomst: Egypte
Botanische naam: Iris germanica or Iris pallida
Familie: Iridaceae
INCI: Iris Germanica or Iris Pallida Pure Aroma Olie
Gebruikte delen: wortels
Extractiemethode: stoomdestillatie
Geur: zoet, “groen”, aardachtig bloemig
Uiterlijk: bleek geel
Fysische toestand: vloeibaar
Natuurlijk: ja
Zuiverheid: 100% puur
Certificaten: ISO & MSDS
Samenstelling: pure aroma olie
Verzending: berekend bij het afrekenen

Need Help? Contact Us via WhatsApp
50 ml
$40.00
125 ml
$80.00
250 ml
$130.00
Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:
  • Order yours before 2.30pm for same day dispatch
Guaranteed Safe Checkout

Beschrijving

Er is iets mysterieus en magisch aan de Iris.
Haar kleurenpalet heeft een grote verscheidenheid aan tinten die vrij uitzonderlijk zijn bij alle bloemsoorten. De bloemen zijn er in alle denkbare kleuren, behalve puur rood. “Iris” komt van het Griekse woord “iris” – hetgeen “regenboog” betekent. Het gelijknamige gebied in het menselijk oog geeft de ogen hun kleur en regelt hoeveel licht er door de pupil in het oog kan komen. Nogmaals, de naam is te danken aan het Griekse woord dat wordt gebruikt voor elke felgekleurde cirkel: “zoals die rond de ogen op de staart van een pauw”.

De irisbloem is genoemd naar de godin van de regenboog. In de Griekse mythologie is de godin Iris een boodschapper van de goden en wordt de regenboog beschouwd als de brug tussen hemel en aarde. Iemand irisbloemen schenken betekent “ik heb een boodschap voor je” – het is aan jou te bepalen welk mooie verhaal de bloemen moeten overbrengen.

Dit is onze boodschap voor jou!

Iris Oorsprong & Kenmerken

De oude Egyptenaren koesterden de irisbloem en geloofden dat deze symbool stond voor macht en majesteitelijke grootsheid. Het belang ervan komt tot uiting in het feit dat de Egyptenaren Iris op het voorhoofd van de Sfinx en op de scepters van hun farao’s plaatsten om geloof, wijsheid en moed aan te duiden.

De charismatische irisbloem wordt ook wel zwaardlelie genoemd, vanwege de doorgaans zwaardvormige bladeren. Het behoort net als krokussen en fresia tot de Irisfamilie (Iridaceae). Er zijn meer dan 300 soorten en een veelvoud aan hybriden bekend. Ze zijn te vinden in alle continenten van de noordelijke gematigde zone (ten zuiden van de Kreeftskeerkring groeien geen irissen in het wild) en ze zijn er in alle kleuren, vormen, hoogtes en bloeitijden.

Irissen kunnen worden onderverdeeld in 3 groepen. Sommige groeien uit een bol, deze hebben lancetvormige, diep gegroefde bladeren die niet hoog worden en vrij snel afsterven. De grote mooie bloemen zijn in de oksels van de bladeren langs de stengel geplaatst. De binnenste bloembladen zijn klein, waardoor de buitenste, hangende bloembladen extra groot lijken. Dan zijn er irissen die groeien uit een (dikke, vlezige) wortelstok: deze houden van vruchtbare kalkhoudende grond en zijn onderverdeeld in baard-irissen en baardloze irissen, deze hebben zwaardvormige bladeren. De derde groep zijn irissen die groeien als moerasplanten met wortels.

De irisplant heeft lange stelen en bloemen die een kruising lijken te zijn tussen de lelie en orchidee. De bloemen zijn er in alle kleurvarianten, behalve puur rood. Zodra de bloemknoppen opengaan, klappen de buitenste drie bloembladen volledig open zodat je in hun hart kunt kijken, terwijl de binnenste drie bloembladen rechtop blijven staan. De hangende bloembladen hebben meestal een felgekleurde vlek en strepen.

Irisbloemen symboliseren wijsheid, kracht, koningschap, vertrouwen, hoop, mannelijkheid, zuiverheid, onberispelijkheid, grootsheid, licht, hoop, welsprekendheid….

Irisolie & Voordelen

Essentiële olie van iris bevat van nature krachtige hydraterende eigenschappen. Of het nu is om je teint te verzachten, de huid te voeden of te helpen herstellen, vernieuwen of verjongen; of je een droge of een vette huid hebt – irisolie is bij uitstek geschikt om de opperhuid te kalmeren en te hydrateren, om de huidcellen te voeden en te vernieuwen.

Irisolie en huidverzorging

Zuiverend
Essentiële olie van de iris heeft een zuiverende en ontgiftende werking. Ophoping van afvalstoffen in ons lichaam kan leiden tot een verzwakt immuunsysteem, overmatig vasthouden van water en een problematische huid. Het gebruik van irisolie helpt de huid te reinigen en gifstoffen af te voeren, waardoor de huid vrij kan ademen.

Antibacterieel
Irisolie heeft krachtige antimicrobiële eigenschappen, die niet alleen bacteriën doden, maar ook hun groei remmen. Dit maakt irisolie ideaal voor plaatselijk gebruik, omdat het de opperhuid geneest en beschermt tegen acne, eczeem en psoriasis, om er maar een paar te noemen.

Samentrekkend
Irisolie heeft het vermogen om de opperhuid samen te trekken en ontstekingen te verminderen indien de olie plaatselijk op de huid wordt aangebracht. Het bevordert de genezing van lichte verwondingen, of het nu gaat om zonnebrand, zwelling of roodheid, terwijl het de huid kalmeert.

Pijnstillend
Dankzij een krachtig bestanddeel, iridin, heeft irisolie sterke pijnstillende effecten. Het verdovende effect op de huid verandert de perceptie van pijn, wat resulteert in natuurlijke pijnverlichting.

Kalmerend en liftend
Irisolie heeft ook het vermogen om de huid te kalmeren en roodheid of irritatie van de huid te verminderen. De actieve plantencellen in irisolie bevorderen vernieuwing van de epidermis. Het geeft de huid nieuwe energie, waardoor deze er steviger, strakker en jonger uitziet.

Anti-veroudering en verstevigend

Als huidveroudering uw grootste zorg is, is irisolie precies het product dat wonderen voor u kan verrichten! Een ouder wordende huid ziet er vaak dof en vaal uit. De ontgiftende eigenschappen van etherische irisolie helpen om de opperhuid strakker te maken en de teint te transformeren. Fijne lijntjes en rimpels worden verminderd en de huid krijgt haar jeugdige energie en uitstraling terug.

Irisolie & Aromatherapie

Deze hemelse olie is afkomstig van de wortels van de irisplant. De iriswortel staat bekend als HET liefdeskruid – het is de krachtigste wortel in het plantenrijk voor alles wat met romantiek en zielverbinding te maken heeft.

Essentiële irisolie heeft een geruststellende, verleidelijke bloemige geur. Deze olie wordt gebruikt voor de productie van aromatische producten zoals geurkaarsen, exotische parfums, kamerverfrissers, wierookstokjes en bubbelbaden.

Bij gebruik in de aromatherapie, biedt irisolie verlichting van problemen met de geest. Het verminderd gevoelens van angst, stress, depressie, ergernis en mentale vermoeidheid, en het heeft een opbeurend effect op de stemming.
Verdamp 3-5 druppels in een diffuser of aromalamp en omring jezelf met deze heerlijk strelende geur. Irisolie is een krachtige bron van zuivering en bescherming, het helpt om je leefruimtes vrij te maken van negatieve trillingen.

Gebruik van irisolie

Dit product is alleen bedoeld voor uitwendig gebruik. Voor plaatselijk gebruik moet het worden verdund met een dragerolie. In geval van overgevoeligheid of irritatie van de huid, het gebruik onmiddellijk staken. Bewaar goed gesloten, weg van direct zonlicht en buiten bereik van kinderen.

Extra informatie

GewichtNiet beschikbaar
Flessengrootte

, , ,

 

NEED TO ORDER IN BULK?

For bulk orders of gallons, drums and more, please fill out the form in wholesale page and we will contact you with pricing and shipping.
(Shipping will vary depending on your location and the size of you bulk order.)

Sale and promotional price is not valid on bulk orders of 55 gallons or more.

Become A Wholesaler