Mimosa Olie

$35.00$110.00

Merk: Nefertiti for natural oils and herbs
Land van herkomst: Egypte
Botanische naam: Mimosa Pudica
Familie: Fabaceae
INCI: Mimosa Pudica Pure Aroma Olie
Gebruikte delen: bloesems en twijgen
Extractiemethode: stoomdestillatie
Geur: intens zoet en bloemig
Uiterlijk: amberkleurig of geelachtig
Fysische toestand: vloeibaar
Natuurlijk: ja
Zuiverheid: 100% puur
Certificaten: ISO & MSDS
Samenstelling: pure aroma olie
Verzending: berekend bij het afrekenen

Need Help? Contact Us via WhatsApp
50 ml
$35.00

Uitverkocht

125 ml
$70.00

Uitverkocht

250 ml
$110.00

Uitverkocht

Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:
  • Order yours before 2.30pm for same day dispatch
Guaranteed Safe Checkout

Beschrijving

Een zeer zelden genoemd aspect uit de geschiedenis is het feit dat de wonderplant Mimosa als alarmsysteem dienst deed voor voortvluchtigen rond het knooppunt van slavenhandel aan de voormalige Goudkust (het huidige Ghana). De Mimosa gaf ‘signalen’ aan de inheemse bevolking, die gevaar van ver konden herkennen aan de status van de bladeren, terwijl slavenjagers door de dichte bossen zochten.

Mimosa is een opmerkelijk gevoelige plant. Het heeft de ongebruikelijke gewoonte om snel te reageren op aanraking of andere prikkels. Opgeschrikt door beweging, is de natuurlijke reactie van de bladeren zich snel te sluiten en te gaan hangen, waardoor de plant er levenloos uitziet. Dit uitzonderlijke fenomeen is te wijten aan de snelle afgifte van water uit speciale cellen aan de basis van bladeren en bladstelen, zodat de bladeren zich sluiten – na enkele minuten gaan ze weer open. Aangenomen wordt dat deze aanpassing een natuurlijk afweermechanisme is tegen ronddolende herbivoren, hoewel het sluiten van de bladeren ten koste gaat van de energie die de plant ter beschikking staat. Door veelvuldig open- en dichtvouwen, bloeit mimosa niet en kunnen er deficiëntieziekten ontstaan.

Naast de fysieke prikkels zijn sommige mimosa-soorten gevoelig voor temperatuur, of voor licht en donker – bladeren vouwen zich in “slaap modus” als het donker wordt en gaan weer open bij het aanbreken van de dag.

Mimosa Oorsprong & Kenmerken

De stevige, struikachtige mimosa-plant produceert delicate, varenachtige bladeren en donzige pompons van bruisend gele of paarse bloemen. Bij oudere planten wordt de voorheen opgaande stengel kruipend. Mimosa behoort tot de familie van vlinderbloemigen (Leguminosae of Fabaceae) en komt oorspronkelijk uit tropisch Zuid-Amerika. Het wordt ook gevonden in Indonesië en Maleisië, waar mimosa bekend staat onder de naam “putri malu” – wat verlegen prinses betekent. Slaperige plant, nederige plant of raak-me-niet zijn een paar andere bijnamen voor de Mimosa Pudica, de Latijnse naam – “pudica” betekent verlegen, schuw of krimpend.

Mimosa is erg geliefd in de parfumindustrie. Met zijn lang aanhoudende basistonen – variërend van zacht zoet en bloemig tot houtachtig en muf. De geur is werkelijk verwarmend, rustgevend en aangenaam.

Mimosa olie & Voordelen

Uit de bloemen en takken van mimosa wordt de etherische olie gewonnen. Mimosa olie heeft een intens zoete en bloemige geur met houtachtige tonen.

Mimosa olie is reinigend, voedend en verzachtend voor de huid, heeft kalmerende, verwarmende en ontspannende eigenschappen en kan helpen om een ontstoken, vette of gevoelige huid te kalmeren. Deze olie kan vooral krachtig zijn voor het slapengaan, omdat het kan helpen gemakkelijk in slaap te vallen en een diepe slaap bevordert. Mimosa staat ook bekend om zijn afrodiserende eigenschappen.

Mimosa olie voor de huid
Mimosa etherische olie is een fantastische allrounder voor de meeste huidtypes en kan de doffe huid weer een fris uiterlijk geven. Deze olie is een bijzonder heilzaam middel voor zowel de vette als de gevoelige huid en kan een grote hulp zijn bij een geïrriteerde huid. Een van de hoofdingrediënten van mimosa olie is lupeol, dat ontstekingsremmend werkt. Bovendien staat mimosa olie bekend als verzachtend.

Mimosa olie is een perfecte olie om te verdunnen met je favoriete bad- en huidverzorgingsproducten zoals bodylotion of crème. In feite is er weinig nodig om van de heerlijke geur te genieten. De samentrekkende en antiseptische eigenschappen van deze olie maken het effectief tegen het verouderingsproces van de huid, het stimuleert celregeneratie, verzacht rimpels en reguleert de talgklieren.
Mimosa olie is ook een krachtige immunomodulator. Het verhoogt de natuurlijke afweer van het lichaam, stimuleert de afscheiding van spijsverteringsenzymen en verbetert de darmmotiliteit.

Als voedende aanvulling op je gewone shampoo bevordert mimosa olie sterk en glanzend haar en kan het vroegtijdig haarverlies voorkomen.

Mimosa olie & Aromatherapie

Mimosa olie is een heerlijke verwen-olie met een verleidelijke lenteachtige geur. Mimosa essence is ideaal voor ieder die te streng voor zichzelf is. Deze etherische olie is een populaire remedie die helpt om meer van de kleine dingen in het leven te genieten. Bij emotionele problemen kan het verdampen van mimosa olie mentale rust brengen.

In de aromatherapie is mimosa olie een ontspannend middel dat de negatieve effecten van stress vermindert, vermoeidheid verdrijft en een goede nachtrust bevordert. Mimosa olie is een natuurlijk antidepressivum dat helpt bij het verlichten van angst en het omgaan met overbelasting van de geest. Bovendien helpt deze olie bij hoofdpijn en spierpijn en bestrijdt het effectief andere pijnsyndromen en verbetert het algemeen welzijn.

Een paar druppels mimosa-olie toegevoegd aan je favoriet badproduct, kunnen het baden aangenamer maken vanwege het kalmerende en harmoniserende effect.

Het prikkelende aroma van mimosa werkt als natuurlijk afrodisiacum en neemt frigiditeit weg. Daarnaast worden door dit aroma het verloop en de symptomen van zowel premenstrueel syndroom als de menopauze verlicht.

Extra informatie

GewichtNiet beschikbaar
Flessengrootte

, ,

 

NEED TO ORDER IN BULK?

For bulk orders of gallons, drums and more, please fill out the form in wholesale page and we will contact you with pricing and shipping.
(Shipping will vary depending on your location and the size of you bulk order.)

Sale and promotional price is not valid on bulk orders of 55 gallons or more.

Become A Wholesaler