Venkel Olie

$45.00$150.00

Merk: Nefertiti for natural oils and herbs
Land van herkomst: Egypte
Botanische naam: Foeniculum vulgare
Familie: Apiaceae
INCI: Foeniculum Vulgare Pure Aroma Olie
Gebruikte delen: zaden
Extractiemethode: stoomdestillatie
Geur: anijsachtig
Uiterlijk: bleek- tot bruingeel
Fysische toestand: vloeibaar
Natuurlijk: ja
Zuiverheid: 100% puur
Certificaten: ISO & MSDS
Samenstelling: pure aroma olie
Verzending: berekend bij het afrekenen

Hulp nodig? Neem contact met ons op via WhatsApp
50 ml
$45.00
125 ml
$90.00
250 ml
$150.00
Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:
  • Order yours before 2.30pm for same day dispatch
  • Delivery worldwide (from 5 to 8 Days)
Guaranteed Safe Checkout

Beschrijving

Foeniculum Vulgare, algemeen bekend als venkel, kan zowel worden bestempeld als therapeutisch kruid of als smaakvolle culinaire plant. Zowel de knapperige witte bol als de zaden van de venkelplant hebben een zachte smaak, lijkend op zoethout. De voedingswaarde van de zaden is echter krachtiger en biedt vanwege antioxidante, antibacteriële en ontstekingsremmende werkingen een breed scala aan gezonde voordelen.

In de Middeleeuwen was venkel al buitengewoon populair in Chinese, Egyptische en Romeinse culturen. Destijds symboliseerde het lang leven, moed en kracht, en men geloofde zelfs in het vermogen ervan om boze geesten af te weren. Voor de Kelten werd de venkelplant als heilig beschouwd en had daarom een belangrijke plaats in reinigingsceremonies. In het oude Griekenland was het kruid enorm populair onder Olympische atleten. Met de stimulerende eigenschappen van venkel zouden ze aan kracht winnen, maar niet in gewicht.

Venkel Oorsprong & Kenmerken

De groen-witte venkelplant is eenvoudig te herkennen aan zijn fijn-gevederd blad en grote gele bloemschermen. Dit zoetgeurende kruid is afkomstig uit landen rondom de Middellandse Zee. Venkel maakt deel uit van de wortel- of peterseliefamilie en is verwant aan dille, komijn, anijs en karwij. Zowel de blaadjes, stengels als de bollen van venkel zijn eetbaar, hun textuur is knapperig en de smaak is vergelijkbaar met anijs of zoethoutwortel. Venkel is rijk aan belangrijke voedingsstoffen en met name de zaden hebben meerdere gezondheidsvoordelen. Bekend om zijn krachtige aroma en uitgesproken zoethout-achtige smaak, wordt venkel veel gebruikt als culinair ingrediënt om geur en smaak te geven aan diverse gerechten. Toch is venkel meer dan alleen een aromatische ster in de keuken, het wint inmiddels steeds meer terrein als krachtige etherische olie, met tal van voordelen voor lichamelijke en geestelijke gezondheid, die je eenvoudig in je dagelijkse routine kunt opnemen. 

Rijk aan vitamines en mineralen, staat venkelzaad ​​bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen. De essentiële olie van venkel wordt uit de zaden gewonnen door stoomdestillatie, dit levert een geconcentreerde olie waarin alle gezonde voordelen van de zaden behouden zijn, met een verleidelijke anijsachtige geur.

Venkelolie & Voordelen

Essentiële olie van venkel bestaat uit monoterpenen en andere componenten die bekend staan om hun stimulerende en opwekkende aromatische eigenschappen. Venkelolie heeft een ontspannend effect op het zenuwstelsel en is een uitstekend hulpmiddel in situaties van stress en spanning.

In traditionele volksremedies waren de genezende effecten van venkelzaad bekend en het werd onder andere gebruikt om krampen te behandelen. Venkelolie wordt gemakkelijk opgenomen door de huid, slijmvliezen en in de bloedbaan. Het is bewezen dat deze olie zeer gunstig is bij pijnlijke spieren en gewrichten en voor een optimale bloedcirculatie. Het verwarmende effect van venkelolie, bevordert de bloedcirculatie van de huid en heeft tegelijk een pijnstillend en verdovend effect.
Door verdunde venkelolie topisch op de buik en onderrug aan te brengen, helpt het zelfs menstruatiepijn te verminderen.

Venkelolie voor huidverzorging

Zoals gezegd, wordt venkelolie gemakkelijk door de huid opgenomen, dit maakt het tot een ideale aanvulling op je dagelijkse huidverzorgingsproducten. Het helpt de huid te hydrateren en verstevigen, het kan acne, huiduitslag en blauwe plekken verminderen, verlichting bieden bij reumatische klachten en kan worden gebruikt bij de behandeling van schimmelinfecties op hoofd, haar en nagels. Venkelolie kan uitwendig op de maagstreek of op de voetzolen worden ingewreven voor verlichting van de spijsvertering.

Verdund met een dragerolie of verzachtende lotion, kan het huidirritatie na het scheren of epileren verminderen. Een druppel etherische olie van venkel op je tandenborstel tijdens het poetsen, helpt het verlangen naar zoetekauwen te bestrijden en biedt antimicrobiële voordelen voor het tandvlees.

Venkelolie voor wondgenezing
Venkel etherische olie bezit bepaalde verbindingen die bijdragen aan zijn antiseptische eigenschappen. Dankzij deze eigenschap kan venkelolie wonden beschermen tegen besmetting door schadelijke bacteriën. Het blijkt ook effectief te voorkomen dat incisies septisch worden of geïnfecteerd raken met tetanus, vooral na operaties, keizersneden en bij andere ernstigere wonden.

Venkelolie vermindert spasmen
Spasmen zijn ongewenste en abnormale contracties die zich kunnen voordoen in luchtwegen, darmen, spieren of zenuwen. Die spasmen kunnen leiden tot continu hoesten, hikken, acute pijn en kramp in de darmen, spiertrekkingen en -krampen, convulsies of zelfs epileptische aanvallen. De ontspannende effecten die deze olie heeft op zenuwen, spieren, darmen en het ademhalingssysteem kunnen snelle verlichting bieden.

Venkelolie & Aromatherapie

Het zoete, aardse, anijsachtige aroma van venkelolie is warm en geruststellend, stimulerend, vitaliserend en balancerend. Het heeft een stimulerende werking op de bloedsomloop, klieren, luchtwegen en kan de spijsvertering ondersteunen. Het kan ook tijdens de menstruatiecyclus een gevoel van welzijn bevorderen.

Venkelolie helpt geest en lichaam te ontspannen en werkt emotioneel versterkend. Voor betere ontspanning, combineer een druppel etherische olie van venkel met een tot twee druppels lavendelolie en een dragerolie, meng dit op de handpalmen. Wrijf het mengsel over hals en borst, of plaats de handen voor je mond terwijl je langzaam en diep ademhaalt.

Venkelolie als stimulerend middel

Venkelolie werkt stimulerend en heeft het vermogen om alle processen in het lichaam te bevorderen. Het heeft een stimulerende werking op de hersenactiviteit, het zenuwstelsel, de afscheiding van talg, zweet, tranen, urine en afscheidingen tijdens de menstruatie, het spijsverteringsstelsel en het ontlastingssysteem. Het stimulerende effect helpt ook om vermoeidheid, duizeligheid en depressie te overwinnen.

Essentiële olie van venkel is een populaire olie om te verspreiden door middel van een verdamper of aromalamp. Vanwege het algemeen aanvaarde vermogen om de geest tot rust te brengen en te kalmeren bij onrust, inclusief stress, helpt venkelolie om de atmosfeer te zuiveren.

“De zoetheid van Venkel helpt bij het voltooien van dingen die nog niet af zijn of die verdere aandacht vereisen in je leven … Met venkel blijft de geest gefocust op een specifiek onderwerp, en het geeft toegang tot de stille omhulling van continuïteit.”

Extra informatie

Gewicht Niet beschikbaar
Flessengrootte

, ,