Amber Olie

$40.00$130.00

Merk: Nefertiti for natural oils and herbs
Land van herkomst: Egypte
Botanische naam: Liquidambar styraciflua
Familie: Styracaceae
INCI:Liquidambar Styraciflua Pure Aroma Olie
Gebruikte delen: hars
Extractiemethode: hexaan destillatie
Geur: harsachtig, warm rokerig
Uiterlijk: deep goud
Fysische toestand: vloeibaar
Natuurlijk: ja
Zuiverheid: 100% puur
Certificaten: ISO & MSDS
Samenstelling: pure aroma olie
Verzending: berekend bij het afrekenen

Need Help? Contact Us via WhatsApp
50 ml
$40.00
125 ml
$80.00
250 ml
$130.00
Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:
  • Order yours before 2.30pm for same day dispatch
Guaranteed Safe Checkout

Beschrijving

De Griekse mythologie vertelt het verhaal van de zeven zussen die in treurwilgen veranderden na de dood van hun broer Phaeton nadat hij neerstortte met de vliegende strijdwagen van zijn vader Helios, de zonnegod. Sindsdien vergieten de zusters hun eeuwige tranen, die in druppels amber veranderen zodra ze de aarde raken.

Amber olie Oorsprong & Kenmerken

In werkelijkheid is amber echter een fossiele hars, afkomstig van de pijnboom Pinus Succinifera. De afgescheiden hars, dat na verloop van tijd versteent, wordt amber genoemd. Amber is voornamelijk afkomstig uit het Oostzeegebied. Van oudsher was het in veel culturen populair vanwege de fraaie gouden kleur, het is zacht en laat zich daardoor gemakkelijk opnieuw verwerken tot kralen, hangers of beeldjes. Ook is bekend dat het in de oudheid als betaalmiddel werd gebruikt. De tinten amber kunnen variëren van goudbruin tot oranje, geel, rood, groen en zelfs wit.

Amberolie wordt gewonnen uit de fossiele hars door hexaan-destillatie. Kort gezegd houdt dit extractieproces in dat de grondstof wordt behandeld met een oplosmiddel waarna de olie wordt teruggewonnen door verdamping en condensatie. Dit geeft de diep goudkleurige amberolie een zoete, soms licht houtachtige geur met een citrusachtige ondertoon.

Amberolie is qua samenstelling en eigenschappen vergelijkbaar met andere etherische oliën die uit naaldbomen worden verkregen. Die voornamelijk organische verbindingen, zijn van nature aanwezig in fossiele hars. Amberolie bevat tientallen verschillende terpenen, terpeen-derivaten en andere koolwaterstofverbindingen, zoals caparratrieen, derivaten van azuleen, aromadendreen, longipineen, borneol, kamfer, isolongifolol, thunbergol en fenchol. Sommige van deze vluchtige verbindingen zijn verantwoordelijk voor de ontstekingsremmende en antibacteriële effecten van amberolie.

Aangezien de ingredienten-samenstelling van amberolie aanzienlijk geconcentreerd is en een hoge biologische activiteit hebben, wordt het sterk afgeraden om amberolie direct op de huid aan te brengen, tenzij verdund, en het mag zeker niet oraal worden ingenomen.

Amberolie & Voordelen

Net als enkele andere uit hars verkregen etherische oliën, heeft ook amberolie ontstekingsremmend en antiseptisch effecten. De genezende eigenschappen van deze olie maken het een ideaal product voor ieder die te maken heeft met griep en verkoudheid, ontstekingsaandoeningen, verminderde bloedsomloop en libido, angst, stress, chronische pijn, vermoeidheid, cognitieve traagheid, neurodegeneratieve ziekten, artritis en verschillende cardiovasculaire aandoeningen.

Amber etherische olie heeft breed scala aan indrukwekkende voordelen. Om er maar een paar te noemen, het kan helpen de geest te kalmeren, de gezondheid van het hart te beschermen, het libido te stimuleren, pijn te verzachten, ademhalingsstoornissen te behandelen, ontstekingen te voorkomen, de hersenen te stimuleren en het lichaam te ontgiften. Amberolie heeft een herstellend effect op het lichaam als geheel, het kan zelfs worden gebruikt als onderdeel van de behandeling en preventie van gewrichtsaandoeningen zoals artritis en andere reumatische aandoeningen.

Amberolie voor huidverzorging

Amberolie bevordert de genezing van kleine huidlaesies zoals snijwonden, schaafwonden, littekens, striae, brandwonden en acne. De actieve ingrediënten maken amberolie geschikt voor vette en problematische huidtypes, verminderen de frequentie en ernst van acne-uitbraken en behandelen de littekens. Omdat amberolie de regeneratie van de huid versnelt, kan het ook worden gebruikt om de effecten van veroudering tegen te gaan door de rijpere huid te herstellen en de stevigheid en elasticiteit van de huid te verbeteren.

Amberolie vermindert pijn en ontstekingen

Er zijn maar weinig oliën zo effectief als amberolie als het gaat om pijn, ontstekingen en spasmen in het lichaam. Traditioneel werd het gebruikt als een topisch middel om pijnlijke spieren te kalmeren, pijn te verzachten en spierspasmen te reduceren. Er zijn aanwijzingen dat het inademen van amberkleurige olie helpt om ontstekingen in de bronchiën te verlichten, luchtweginfecties te behandelen, de keel en luchtwegen te kalmeren en de productie van slijm te onderdrukken. Dit kan ook een positieve invloed hebben op het maag-darmkanaal.

Amberolie & Aromatherapie

De oriëntaalse, kruidige geur van amberolie is misschien minder bekend onder zijn soortgenoten, hoewel het zoete, harsachtige, intiem warme aroma het tot een favoriet ingrediënt in de parfumindustrie heeft gemaakt. Amber is typisch geschikt als basisnoot in parfums, vanwege zijn rijke, volle en lang-aanhoudende geur. De tonen in deze geur kunnen het beste worden omschreven als balsamico, vanille-achtig, muskusachtig en warm kruidig.

De aangename geur van amberolie heeft een psychologisch rustgevend effect op de geest en helpt de geest te kalmeren en angst te verminderen. Zelfs voor spirituele doeleinden wordt aangenomen dat het meditaties verdiept, de geest verlicht en innerlijke visie bevordert. Amber etherische olie staat in de aromatherapie bekend om zijn kalmerende eigenschappen die helpen stress, angst en spanning te verlichten. Het vervult een ondersteunende rol bij het verzachten van krampen, catarre, pijn, astmatische klachten en infecties. Amberolie is een veelgebruikt bestanddeel in massage- en huidoliën als afrodisiacum.

Amberolie vermindert stress en angst

Voor velen is amberolie de meest favoriete etherische olie om stress en angst te verminderen. Het bewezen verband tussen het limbisch systeem en ons reukvermogen is de reden dat het inademen van amberolie, toevoegen van een paar druppels aan het badwater of het mengen met een dragerolie voor een rustgevende massage, geweldige manieren zijn om zowel je geest als je lichaam te kalmeren. Het rustgevende effect helpt te zorgen voor een goede nachtrust en een verkwikt gevoel bij het wakker worden.
Om nerveuze spanning weg te nemen, zijn 2-3 druppels voldoende om te verdampen in een aromalamp of diffusor. Je kunt hier ook nog een druppel grapefruit-olie aan toevoegen.

Amberolie verbetert de cognitie

Bepaalde antioxidanten in etherische olie van amber kunnen zowel oxidatieve stress voorkomen en de cognitie verbeteren. Deze olie verlaagt niet alleen de hoeveelheid stresshormonen in het lichaam, wat de geest kan zuiveren en de concentratie ten goede komt, maar het kan ook langdurige degeneratieve ziekten voorkomen.

Amberolie voor massage

Door amberolie te vermengen met een dragerolie zoals amandel-, druivenpit- of jojoba-olie kan het gebruikt worden voor een weldadige massage, met ontspannende en versterkende effecten, of om tegelijkertijd cellulitis te behandelen. Massage met een amberolie-blend heeft een verwarmend effect op de huid en werkt herstellend op het lichaam. Amberolie is ook geschikt ter ondersteuning van de behandeling en preventie van gewrichtsaandoeningen zoals artritis en andere reumatische aandoeningen.

Amberolie verbetert de bloedsomloop

Ondanks de ontspannende effecten heeft amberolie stimulerende eigenschappen die de bloedsomloop kunnen verbeteren. Hierdoor verbetert de zuurstoftoevoer door het hele lichaam, wat resulteert in hogere energieniveaus en een betere orgaanfunctie! Amberolie is bij uitstek geschikt om de doorbloeding van ledematen te bevorderen, simpelweg door de verdunde amberolie op de huid te wrijven.

Amberolie verhoogt het libido

Van oudsher staat etherische olie van amber bekend als een afrodisiacum en wordt gebruikt om met name de mannelijke seks-drive te stimuleren. Door het verleidelijke aroma te verdampen door middel van een aromalamp of diffuser, kan de afgifte van hormonen worden gestimuleerd, wat leidt tot een verhoogde geslachtsdrift, vruchtbaarheid en algehele reproductieve functie.
Meng voor een sensuele massage 3 druppels amberolie met een druppel magnolia, 3 druppels bergamot en ongeveer 50 ml jojoba-olie. Puur genieten!

Veilig gebruik van amberolie

Amberolie dient altijd alleen in verdunde vorm op de huid aangebracht te worden. Deze olie is niet bedoeld voor consumptie en contact met de ogen moet worden vermeden. Het inademen van verdampte amberkleurige olie via een verdamper, geurverspreider of op een tissue vormt geen enkel risico.

Extra informatie

GewichtNiet beschikbaar
Flessengrootte

, , ,

 

NEED TO ORDER IN BULK?

For bulk orders of gallons, drums and more, please fill out the form in wholesale page and we will contact you with pricing and shipping.
(Shipping will vary depending on your location and the size of you bulk order.)

Sale and promotional price is not valid on bulk orders of 55 gallons or more.

Become A Wholesaler