Kaneel Olie

$35.00$110.00

Merk: Nefertiti for natural oils and herbs
Land van herkomst: Egypte
Botanische naam: Chamaemelum nobile
Familie: Asteraceae
INCI: Chamaemelum Nobile Pure Aroma Olie
Gebruikte delen: schors
Extractiemethode: stoomdestillatie
Geur: kruidig zoet
Uiterlijk: rood-bruin
Fysische toestand: vloeibaar
Natuurlijk: ja
Zuiverheid: 100% puur
Certificaten: ISO & MSDS
Samenstelling: pure aroma olie
Verzending: berekend bij het afrekenen

Hulp nodig? Neem contact met ons op via WhatsApp
50 ml
$35.00
125 ml
$70.00
250 ml
$110.00
Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:
  • Order yours before 2.30pm for same day dispatch
  • Delivery worldwide (from 5 to 8 Days)
Guaranteed Safe Checkout

Beschrijving

De kenmerkende warme, kruidige geur van kaneel wordt het meest geassocieerd met een gezellige sfeer en huiselijke warmte, en doet denken aan winterse taferelen en de feestdagen. Nostalgische gedachten aan vers gebakken appeltaart of beignets met kaneel worden aangewakkerd. Dit op zichzelf maakt de kalmerende effecten van kaneel geur al duidelijk. 

Kaneel Oorsprong & Kenmerken

Door het winterse gezelligheids-gevoel dat het oproept, zou je bijna vanzelfsprekend denken dat kaneel afkomstig is uit noordelijke streken. Echter, de groenblijvende kaneelboom (van het geslacht Cinnamomum) groeit in warme tropische streken. Het is inheems in Sri Lanka en enkele andere Aziatische landen en Afrika. Kaneel wordt gewonnen uit de binnenste schors van de boom. De afgenomen delen van de schors worden gedroogd op kokosmatten, waardoor de stukjes van kleur veranderen en oprollen. Zo ontstaan de buisvormige kaneelstokjes zoals we die allemaal goed kennen. In het vroege Engels was de naam voor deze specerij ‘canel’ of ‘canella’, de Latijnse woorden voor ‘tube’, verwijzend naar de vorm van gedroogde schors. De huidige Engels benaming “cinamon” is afgeleid van de Arabische en Hebreeuwse woorden “amomon” of “qinnamon”, wat “geurige kruidenplant” betekent.

De kaneelboom is herkenbaar aan zijn kenmerkende roestbruine schors, zijn ovale bladeren met een glanzend, leerachtig uiterlijk en zijn kleine witte bloemen – allemaal sterk geurend. De typische geur van kaneel is warm, vol, licht fruitig, peperig en vanille-achtig. Kaneel wordt al eeuwenlang als specerij in voedsel gebruikt en staat sinds lang bekend om zijn genezende en verzachtende eigenschappen. Kaneel werd ook gebruikt bij balsemrituelen, waarschijnlijk vanwege de conserverende eigenschappen van deze bijzondere specerij. Kaneel wordt beschouwd als een van ‘s werelds oudste specerijen en had ooit meer waarde dan goud, het diende vaak als geschenk aan royalty’s en goden. Ook in traditionele Chinese en Ayurvedische (holistische) remedies staat het bekend om zijn vele voordelen.

Kaneel is werkelijk een veelzijdig middel dat kan worden toegepast bij een verscheidenheid aan aandoeningen en ongemakken. Kaneel staat al lang bekend om zijn herstellende werking bij verkoudheid, diarree, misselijkheid, winderigheid en menstruatiepijn. Het helpt zelfs (ja zeker!) tegen koude voeten, want kaneel heeft het vermogen om je lichaam te verwarmen!
Een bijkomend feit om te onthouden: de positieve effecten van kaneel worden aanzienlijk versterkt wanneer het wordt geconsumeerd in combinatie met honing. Maar ook andersom: de krachtige werking van honing wordt versterkt door kaneel. Een klassiek voorbeeld van 1 + 1 = 3.

Kaneelolie

Essentiële olie van kaneel wordt gewonnen uit delen van de schors door middel van stoomdestillatie. Deze therapeutische olie zou spiritualiteit aantrekken en heilzame en genezende effecten hebben. Kaneelolie wordt als natuurlijke remedie aangeprezen voor veel aandoeningen, variërend van hoest en verkoudheid tot obstipatie. Kaneelolie is een krachtige ondersteuning van het immuunsysteem, zijn antivirale en antibacteriële effecten maken het een uitstekende middel tegen griep en verkoudheid.

Kaneelolie & Voordelen

Door de geschiedenis heen is kaneel in verband gebracht met bescherming en welvaart. Naast de verzachtende en kalmerende invloed die het heeft op de geestelijke gezondheid, heeft het ook een ontspannend effect op verkrampte of stijve spieren. Deze olie versterkt en verwarmt bij kou (lage temperaturen), maar ook bij innerlijke kou. Kaneelolie heeft een verwarmend effect op de huid en stimuleert de doorbloeding. Als massageolie geeft de pijn- en krampstillende werking deze olie een extra dimensie bij de behandeling van spierpijn of spierverrekkingen.
Van slechts een paar druppels toegevoegd aan een dragerolie en aangebracht op de huid, kunnen koude rillingen, koude handen en voeten al effectief profiteren.

Het aroma van kaneelolie is warm, bitter, kruidig ​​en tegelijkertijd onbeschrijfelijk zoet. Het bevat een aantal indrukwekkende en invloedrijke verbindingen waarvan wordt aangenomen dat ze de algehele gezondheid bevorderen. Deze verbindingen omvatten cinnamaldehyde, cinnamylacetaat, eugenol en eugenolacetaat als hoofdbestanddelen.

  • Cinnamaldehyde is de organische verbinding die kaneel zijn kenmerkende smaak en aroma geeft. Cinnamaldehyde heeft schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen, die infecties kunnen tegengaan, en tandbederf en een slechte adem kunnen helpen bestrijden.
  • Cinnamylacetaat speelt als geurstof, metaboliet en insecticide een rol. Deze verbinding heeft een aanzienlijke invloed op het zoete, kruidige, bloemige en balsamico-aroma en de smaak van kaneelolie, het wordt gebruikt om parfums te maken en is effectief voor het afstoten van vervelende insecten.
  • Eugenol en eugenolacetaat hebben krachtige antiseptische, pijnstillende, antibacteriële en kankerbestrijdende eigenschappen. Deze kunnen het bloed efficiënt zuiveren en het lichaam helpen beschermen tegen hart- en vaatziekten en daarnaast maagzweren voorkomen.

Kaneelolie voor de huid
Volgens een in 2017 gepubliceerde studie, heeft etherische kaneel olie het vermogen om de aanmaak van verschillende eiwit-biomarkers, die betrokken zijn bij huidontsteking en weefsel-vergroeiing, aanzienlijk te stoppen. De ontstekingsremmende eigenschappen van kaneelolie kunnen een krachtige natuurlijke remedie zijn voor huidproblemen die verband houden met ontstekingen, zoals huiduitslag en acne. Meng kaneelolie met een dragerolie (bijv. Kokosolie) en breng het rechtstreeks op de huid aan om te profiteren van de antimicrobiële werking.

Kaneelolie voor de lippen
Door de verwarmende effecten van kaneelolie is het ideaal voor het verzorgen van de lippen en een natuurlijke manier om de lippen voller te maken doordat het de bloedsomloop naar dit gebied stimuleert. Slechts twee druppels kaneelolie vermengd met een eetlepel kokosolie make het perfecte zelfgemaakte verzorgingsproduct voor gezonde en vollere lippen.

Kaneelolie voor haarverzorging
Kaneelolie is ook goed voor het haar. Deze pittige etherische olie wordt aanbevolen om de gezondheid en groei van het haar te stimuleren. Een paar druppels gemengd met amandelolie als dragerolie zorgen voor een snelle zelfgemaakte remedie voor hoofdhuidbehandeling.

Kaneelolie tegen schimmelinfecties
Onderzoek heeft aangetoond dat kaneelolie werkt tegen schimmels zoals candida albicans, de hoofdoorzaak van teennagelschimmel en andere schimmelinfecties. Ook kan het een positieve invloed hebben op psoriasis. Meng voor een natuurlijke behandeling een paar druppels etherische olie van kaneel met olijf- of kokosolie en breng deze rechtstreeks aan op het probleemgebied.

Kaneelolie en artritis
Aangezien kaneelolie de bloedsomloop bevordert en ontstekingen remt, kan het ook helpen bij het verzachten van pijn en bewegingsmoeilijkheden veroorzaakt door artritis of andere botaandoeningen, simpelweg door de aangetaste lichaamsdelen in te wrijven met deze natuurlijke olie.

Kaneelolie & Aromatherapie

Zoals eerder vermeld, stimuleert etherische olie van kaneel de bloedsomloop. Het is tegelijk een krachtig middel om stress te verlichten en pijn te verzachten, het kan infecties bestrijden, de spijsvertering verbeteren, insecten zowel op afstand houden als insectenbeten verzachten.

Het gebruik van kaneelolie in aromatherapie is niet uitgebreid bestudeerd, maar velen genieten van de heerlijke geur van kaneel en profiteren van de ontspannende effecten. Aromatherapie wordt in verband gebracht met een diversiteit aan gunstige voordelen, zoals verminderde depressie en angst, en verbeterde slaap. Of je nu graag van aromatherapie met kaneelolie geniet, simpelweg vanwege de aangename geur waardoor je jezelf in zoete herinneringen kunt verliezen, of juist vanwege de therapeutische effecten, dit is een kleine greep uit de vele voordelen:

Kaneelolie is een geweldige stemmingsverbeteraar!

Kaneelolie is een populaire keuze voor aromatherapie thuis. Essentiële olie van kaneel kan worden verspreid met behulp van een aromalamp of diffuser. Je kunt het eenvoudig met een verstuiver in de lucht verspreiden zodat het kan worden ingeademd of zelfs opgenomen door de huid.

Kaneelolie als afrodisiacum
Kaneel staat bekend als een natuurlijk afrodisiacum. Ook dit effect is te danken aan het feit dat het de bloedsomloop bevordert, vooral in de buikstreek. Door bij zowel mannen als vrouwen de bloedtoevoer naar de geslachtsorganen te verhogen, kan het seksuele opwinding stimuleren.

Kaneelolie voor massage
De ingrediënten van kaneelolie helpen de bloedsomloop te verbeteren, voorzien de hersenen van meer zuurstof en stellen het lichaam in staat om het energieverbruik te reguleren. Kaneelolie laat zich uitstekend vermengen met een basis-/dragerolie om zodoende te gebruiken voor een heerlijke rustgevende massage. Meng een paar druppels kaneelolie met een dragerolie, zoals jojoba-olie of arganolie, voor een massage of om de huid te hydrateren.

Kaneelolie om geurtjes in huis te verdrijven
Tijdens de herfst en koude wintermaanden je huis vullen met die warme geur van vers gebakken appeltaart? Maak je eigen natuurlijke deodorant en luchtverfrisser voor in huis met etherische olie van kaneel. Misschien geef je er de voorkeur aan het te combineren met een andere aromatische geur, of combinatie ervan, zoals etherische olie van sinaasappel, citroen of kruidnagel. Nog een eenvoudige manier om je omgeving op te fleuren is met een paar druppels kaneelolie op een tissue of doek, of op gedroogde bloemen. Terwijl de kaneelolie de lucht verfrist en zelfs ontgift, kun je tegelijkertijd een aardend, ontspannend gevoel ervaren.

Bij alle toepassingen wordt sterk aanbevolen kaneelolie te verdunnen met een basis- of dragerolie zoals jojoba-, amandel- of arganolie. Pas hiervoor een verhouding van 1 op 5 toe.

Extra informatie

Gewicht Niet beschikbaar
Flessengrootte

, ,