Aardbei Olie

$35.00$110.00

Merk: Nefertiti for natural oils and herbs
Land van herkomst: Egypte
Botanische naam: Fragaria ananassa
Familie: Rosaceae
INCI: Fragaria Ananassaa Pure Aroma Olie
Gebruikte delen: vruchten
Extractiemethode: stoomdestillatie
Geur: opgewekt, mild en licht zoet
Uiterlijk: helder rood
Fysische toestand: vloeibaar
Natuurlijk: ja
Zuiverheid: 100% puur
Certificaten: ISO & MSDS
Samenstelling: pure aroma olie
Verzending: berekend bij het afrekenen

Hulp nodig? Neem contact met ons op via WhatsApp
50 ml
$35.00
125 ml
$70.00
250 ml
$110.00
Wissen
Hurry Up!
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:
  • Order yours before 2.30pm for same day dispatch
  • Delivery worldwide (from 5 to 8 Days)
Guaranteed Safe Checkout

Beschrijving

De aardbei heeft zeker geen grote introductie nodig, maar wist je dat …
* de aardbei verwant is aan de roos.
* aardbei de enige vrucht is waarvan de zaadjes aan de buitenkant zitten.
* slechts 8 aardbeien (normale grootte) ongeveer 140% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C bevatten.
* aardbeien diverse verfrissende fruitzuren, waardevolle mineralen en essentiële vitamines bevatten. Als gevolg hebben ze algemeen erkende helende eigenschappen, zoals bloedzuiverend, desinfecterend, bevorderen wondgenezing, verlichten constipatie en hoofdpijn, verminderen rimpels en verbeteren het geheugen.

De symboliek van de aardbei is bijzonder divers, variërend van nederig, rechtvaardig, wellustig en aards tot onberispelijk en zelfs goddelijk. Aardbeien zijn de meest pure van alle bes-achtigen. Deze delicate hartvormige bes staat sinds lang ​​voor puurheid, passie en genezing. Door de eeuwen heen komt de aardbei voor in verhalen, literatuur en schilderijen.

Aardbei Oorsprong & Eigenschappen

De oorsprong van de aardbeiplant is nogal onduidelijk. Er wordt beweerd dat het een inheemse bosplant is die langzaam maar zeker de groentetuin heeft veroverd. Volgens anderen is de plant geïntroduceerd door onderzoekers uit Zuid-Amerika. Hoe het ook zij, al sinds de middeleeuwen is de populariteit van de aardbei als delicatesse alleen maar gegroeid. In het midden van de vorige eeuw specialiseerden zich veel boeren, die voorheen een gemengd bedrijf (vee, groenten en fruit) hadden, in de aardbeienteelt.

Ook over de oorsprong van de naam lopen de meningen sterk uiteen. De Engelse benaming voor aardbei is hoogstwaarschijnlijk afgeleid van het Oudengelse woord “streawberige” omdat de wortelscheuten van de plant gelijkenis vertonen met stukjes stro. Volgens anderen is de naam ontstaan door de gewoonte om de grond rond de aardbeien met stro te bedekken, en zelfs rond wilde aardbeien wordt gematteerd hooi of stro gevonden. De mooiste verklaring is echter dat de naam “strawberry” afkomstig is van de gewoonte om deze heerlijke vrucht letterlijk op een rietje te verkopen als traktatie op openluchtmarkten.

Vroeger waren verse aardbeien alleen verkrijgbaar tijdens de zomermaanden – wat ze de bijnaam “zomerkoninkjes” opleverde – tegenwoordig zorgt de kassenteelt ervoor dat ze het hele jaar door geoogst kunnen worden. Dat heeft als bijkomend voordeel dat groei en opbrengst minder afhankelijk zijn van het weer.

Op botanisch niveau behoort de aardbei, ofwel Fragaria Ananassa, tot de rozenfamilie. Bekend als “aardbei”, is de vrucht oorspronkelijk het resultaat van een onbedoelde kruising. Dit maakt de aardbeiplant tot een hybride – reproduceert ontstaat dus niet uit zaden. Verschillende soorten en variëteiten zijn inheems in Europa, Azië en Amerika. Alle aardbeien zijn eetbaar, ook de veel kleinere wilde aardbei.

De aardbei is een zoete, smakelijke vrucht met een hoge voedingswaarde. Aardbeien bevatten veel vitamine C, wat essentieel is voor het opbouwen en onderhouden van lichaamsweefsel. Het helpt bij de opbouw van bloedvaten en collageen in bindweefsel en speelt een belangrijke rol als antioxidant.

Aardbei olie & Voordelen

Aardbei olie staat bekend als “droge olie”, wat betekent dat het snel en gemakkelijk door de huid wordt opgenomen, zonder residu op de huid achter te laten. Deze olie is bijzonder geschikt voor de droge, gevoelige of schilferige huid.

Met name de aanwezigheid van een natuurlijke fenolische antioxidant genaamd ellaginezuur (bestanddeel van vele soorten groenten en fruit), maakt deze olie zeer huidvriendelijk en een uitstekende aanvulling als reinigende olie. Daarnaast is aardbei olie rijk aan tocoferolen (vitamine E) en antioxidanten (omega 3 en 6). Het hydrateert de huid, verbetert de elasticiteit en vermindert de symptomen van veroudering.

Natuurlijke aardbei olie is een zeer effectief middel tegen huidschade veroorzaakt door acne, psoriasis, eczeem, dermatitis en cellulitis. In het geval van snijwonden, krassen, littekens, striae, brandwonden en zonnebrand bevordert het de genezing van de huid. Het kan ook helpen bij droog, beschadigd haar, een droge hoofdhuid en broze nagels.

Aardbei olie voor huidverzorging

Aardbei olie is voedend en neutraliserend, geschikt voor de vette huid, gemengde huid en onzuivere huid. Het hydrateert de huid diep zonder een vettig laagje achter te laten of de poriën te verstoppen. Het heeft regenererende eigenschappen, beschermt de cellen en herstelt de huidbarrière, die nodig is voor het behoud van een zachte, ​​gladde huid. Aardbei olie voorkomt afbraak van collageen in de huid en bevordert de aanmaak van nieuw collageen. Dit leidt tot een verbeterde elasticiteit van de huid en het vervagen van fijne lijntjes en rimpels. Het kalmeert en verzacht de droge, gebarsten en gevoelige huid en helpt bij huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis, dermatitis en cellulitis. Aardbeie lie vermindert littekens en striae en werkt als milde bescherming tegen schadelijke UV-stralen. Linolzuur in aardbei olie helpt bij het reguleren van talgproductie, terwijl ellaginezuur werkt als krachtige antioxidant en ontstekingsremmend middel. Het hoge gehalte aan vitamine E in aardbei olie ondersteunt genezing van een beschadigde huid.

Anti-veroudering – Aardbei olie vertraagt ​​de symptomen van huidveroudering die wordt veroorzaakt door vrije radicalen. Het hoge gehalte aan vitamine C en ellaginezuur bestrijdt deze vrije radicalen en voorkomt dat ze de cellen in het lichaam beschadigen. Regelmatig gebruik van aardbei olie minimaliseert rimpels en fijne lijntjes en voorkomt dat er nieuwe verschijnen.

Huidreiniging – Vanwege de uitstekende reinigende eigenschappen, wordt aardbei olie veel gebruikt als ingrediënt in gezichts- en huidreinigers, verjongende gezichtsmaskers en in badproducten. Deze olie is rijk aan vitamine C, salicylzuur en antioxidanten. Salicylzuur helpt dode huidcellen te verwijderen en vernauwt tegelijkertijd de poriën. Het ellaginezuur in de olie is een krachtige antioxidant en bestrijdt effectief huidbeschadiging door de huid te beschermen tegen vrije radicalen en de huid glad en zacht te maken.

Acne – Aardbei olie bevat alfahydroxyzuren, vitamine C, salicylzuur en flavonoïden die helpen bij het bestrijden van acne en het reguleren van talgproductie. Het tweemaal per week behandelen van de huid met deze olie is het meest effectief.

Verbetert de teint – Beschadiging van huidcellen door vrije radicalen wordt voorkomen door het hoge gehalte aan antioxidanten in aardbei olie. Dit leidt tegelijk tot zichtbare vermindering van donkere vlekken, ouderdomsvlekken, sproeten en rimpels, en helpt om de teint van de huid lichter te maken.

Behandelt pigmentatie – Het ellaginezuur in aardbei olie beschermt de huid tegen schadelijke UV-stralen. Topische toepassing van de olie behandelt milde pigmentatie van de huid. Deze aandoening wordt veroorzaakt door UV-stralen en remt de synthese van melanine, die verantwoordelijk is voor de huidskleur.

Vermindert donkere kringen – De samentrekkende eigenschappen van aardbei olie verminderen met succes donkere kringen en wallen onder de ogen. Masseer voor het slapengaan een paar druppels olie onder de ogen, laat het drogen en was daarna je gezicht met koud water. Breng vervolgens een vochtinbrengende crème aan. Herhaal deze behandeling dagelijks totdat de donkere kringen verdwijnen.

Hydrateert droge lippen – Vanwege de exfoliërende eigenschappen van deze olie verwijdert het dode huidcellen en voorkomt het uitdroging. Slechts een paar druppels, regelmatig op aangebracht, voeden en hydrateren de lippen. Spoel af met lauw water.

 

Extra informatie

Gewicht Niet beschikbaar
Flessengrootte

, ,

 

NEED TO ORDER IN BULK?

For bulk orders of gallons, drums and more, please fill out the form in wholesale page and we will contact you with pricing and shipping.
(Shipping will vary depending on your location and the size of you bulk order.)

Sale and promotional price is not valid on bulk orders of 55 gallons or more.

Become A Wholesaler