Mango Olie

$35.00$350.00

Merk: Nefertiti for natural oils and herbs
Land van herkomst: Egypte
Botanische naam: Mangifera indica
Familie: Anacardiaceae
INCI: Mangifera Indic Pure Aroma Olie
Gebruikte delen: bladeren
Extractiemethode: stoomdestillatie
Geur: zoet en verrukkelijk tropisch
Uiterlijk: wit tot geelachtig
Fysische toestand: vloeibaar
Natuurlijk: ja
Zuiverheid: 100% puur
Certificaten: ISO & MSDS
Samenstelling: pure aroma olie
Verzending: berekend bij het afrekenen

Need Help? Contact Us via WhatsApp
50 ml
$35.00
125 ml
$70.00
250 ml
$110.00
1000 ml
$350.00
Wissen
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:
  • Order yours before 2.30pm for same day dispatch
Guaranteed Safe Checkout

Beschrijving

Zowel de schors, bladeren, schil, het vruchtvlees en de pit van de mango worden al eeuwenlang in volksremedies gebruikt. In Indiase Ayurvedische behandelingen zijn  al duizenden jaren de mangobladeren een bekend gebruik. De damp van verbrande bladeren kan worden ingeademd om de hik en keelpijn te verdrijven, terwijl met de verzamelde as wonden worden bedekken.
De mangoboom wordt in India als heilig beschouwd, de bladeren worden er boven deuropeningen gehangen als symbool van geluk en welvaart. Het paisley-patroon, ontwikkeld in India, is gebaseerd op de vorm van de mango.

De botanische naam Mangifera Indica, betekent simpelweg ‘Indiase mango dragende plant”.

Mango Oorsprong & Kenmerken

De mangoboom heeft een lange levensduur, van sommige exemplaren is bekend dat ze 300 jaar oud zijn en nog steeds vrucht dragen. Deze groenblijvende boom is rechtopstaand, kan 10 tot 30 meter hoog worden, heeft een brede, ronde kroon die met groeiende leeftijd wel 30-40 m breed kan worden, of een slankere naar boven groeiende kroon. Bladeren, voornamelijk gedragen in rozetten aan de uiteinden van takken en talrijke twijgen, hangen als linten aan slanke bladstelen. Nieuwe bladeren verschijnen periodiek en onregelmatig op een paar takken per keer. Eerst zijn ze geelachtig, roze, dieproze of wijnrood en na verloop van tijd worden ze donkergroen en meer glanzend. Volgroeide bladeren kunnen 10-32 cm lang worden. Honderden, tot misschien wel 4000, kleine, gelige of roodachtige bloemen worden gedragen in een overvloed van opzichtige, rechtopstaande, piramidale, vertakte trossen – 25% tot 98% ervan is mannelijk, de rest tweeslachtig.
Wat betreft de vorm, grootte, kleur en samenstelling van de mango vruchten, zijn er vele variaties. Hun vrij dikke huid is leerachtig, wasachtig en glad, variërend in kleur van licht- of donkergroen tot felgeel, geeloranje en roodachtig roze, met een vaak (donker) rode tot paarsrode blos. Sommige hebben een “terpentijn”-achtige geur en smaak, terwijl andere rijk en aangenaam aromatisch zijn. Het perzik-achtige vruchtvlees is vezelig (bij sommige zaailingen zelfs extreem “dradig”), uitermate sappig, met een smaakbereik van zeer zoet tot zuur.

Een interessante en bijzondere eigenschap van de mangoboom is, dat zijn groei een proces veroorzaakt dat koolstofvastlegging wordt genoemd – hierbij wordt koolstof uit de atmosfeer weggenomen. De bomen nemen koolstofdioxide op uit de omgeving en gebruiken dit voor de vorming van hun stam, takken, bladeren en vruchten. Gedurende dit proces wordt zuurstof geproduceerd en afgegeven aan de atmosfeer. In de Mexicaanse staat Chiapas is vastgesteld dat de gemiddelde mangoboom zeven maal meer koolstof kan opnemen dan in het gebied wordt uitgestoten.
Vanwege dit unieke absorberende vermogen, worden de mangobladeren (samen met goudsbloemen) in hindoe culturen gebruikt als decoratieve slingers om huisdeuren te versieren bij alle grote festiviteiten en tijdens religieuze bijeenkomsten.

Traditioneel worden mangobladeren gebruikt als natuurlijke remedies, zoals bij de behandeling van diarree, dysenterie, aandoening van maag- en darmkanaal, scheurbuik, buiktyfus, keelpijn en als koortsverdrijvend middel.
In onderzoek is de antibacteriële en antiseptische eigenschappen van de bladeren aangetoond en geconcludeerd dat het gebruik van mangobladeren een goed middel is voor mondhygiëne. De gerapporteerde activiteiten omvatten antioxidante, ontstekingsremmende, antihyperglykemische, anti-ulcerogene en antihypertensiva werkingen. In volksremedies wordt het afkooksel van bladeren gebruikt als middel tegen diarree en urogenitale ontsteking, bronchitis en astma, en voor uitwendig gebruik bij het baden of wassen, tegen schurft en syfilis.

Mango-olie en voordelen

Mangobladeren zijn rijk aan verschillende voedingsstoffen. Ze bevatten tannines, antioxidanten, flavonoïden, vitamine A, B en C en fenolische verbindingen die kunnen helpen bij het onder controle houden van diabetes en het verlagen van de bloeddruk. Ze hebben krachtige antioxidante eigenschappen door het hoge gehalte aan flavonoïden en fenolen. Bovendien is aangetoond dat mangobladeren sterke schimmelwerende en ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Wanneer ze worden geplet, geven de bladeren een terpentijn-achtige geur en smaak af. Mangobladeren kunnen ook worden gedroogd en gebruikt om thee te zetten.

Mango-olie, die wordt verkregen door stoomdestillatie van de bladeren, is wit tot geelachtig van kleur en heeft een stroperige structuur bij kamertemperatuur. Deze natuurlijke olie is een niet-drogende olie, het bevat minder dan 20% meervoudig onverzadigde vetzuren – hoe hoger het gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren (bijv. linolzuur of linoleenzuur), hoe sneller de olie droogt bij blootstelling aan lucht (waxen). Dit maakt mango-olie meer geschikt voor de droge, schrale huid en/of de rijpere huid. Een vettere huid heeft juist een meer drogende olie nodig.

Mango-olie voor huidverzorging

Mango-olie is geschikt als natuurlijke bescherming en voeding voor de huid. Het trekt snel in en laat geen vettige glans op de huid achter.
Als belangrijk onderdeel van de algemene huidverzorging met mango-olie, biedt het optimale bescherming voor de droge en gevoelige huid. Mango-olie is een puur en onbewerkt product en daarom ook geschikt voor de overgevoelige huid. Het gebruik van mango-olie bij huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem, kan zeer gunstig uitwerken op de aandoening. De olie voedt, beschermt en herstelt de aangetaste huid, en is over het algemeen zeer geschikt voor de dagelijkse verzorging en voor het hydrateren van de droge huid. Het beschermt en verzorgt met name de meer gevoelige huid van de lippen en rond de ogen.

Remt acne – Regelmatig gebruik van etherische mango-olie als scrub kan acne effectief remmen. Terwijl de olie door de huid wordt opgenomen, hydrateert het zonder de poriën te verstoppen.

Verzacht insectenbeten – Insectenbeten kunnen effectief worden behandeld met etherische olie van mango. Het helpt de ontsteking en jeuk te verlichten. Daarnaast is het een zeer geschikt middel om zonnebrand en kleine snij- of brandwonden te behandelen.

Anti-veroudering – Een bijkomend voordeel van het antioxiderende effect van mango-olie is dat het de productie van gezonde cellen stimuleert, het hydrateert en verzacht de huid en geeft het een jeugdige uitstraling.

Mango-olie voor haarverzorging

De aanwezige vetzuren en vitamine A, C en E kunnen het haar voeden, hydrateren en zelfs versterken. Al eeuwenlang wordt deze olie gebruikt om de haarzakjes in de huid te versterken, het haar meer volume te geven en haaruitval tegen te gaan. Het beschermt tegen UV-stralen en de schade die deze kunnen veroorzaken aan haar en hoofdhuid. Essentiële olie van mango wordt aanbevolen om zowel het haar als de hoofdhuid gezond te houden.

Extra informatie

GewichtNiet beschikbaar
Flessengrootte

, , , ,

 

NEED TO ORDER IN BULK?

For bulk orders of gallons, drums and more, please fill out the form in wholesale page and we will contact you with pricing and shipping.
(Shipping will vary depending on your location and the size of you bulk order.)

Sale and promotional price is not valid on bulk orders of 55 gallons or more.

Become A Wholesaler