Rozen Olie

$40.00$140.00

Merk: Nefertiti for natural oils and herbs
Land van herkomst: Egypte
Botanische naam: Rosa damascena
Familie: Rosaceae
INCI: Rosa Damascena Pure Aroma Olie
Gebruikte delen: bloesems
Extractie methode: stoomdestillatie
Geur: diep zoet bloemig en licht kruidig
Uiterlijk: licht geel
Fysische toestand: vloeibaar
Natuurlijk: ja
Zuiverheid: 100% puur
Certificaten: ISO & MSDS
Samenstelling: pure aroma olie
Verzending: berekend bij het afrekenen

$40.00
$80.00
$140.00
  • Order yours before 2.30pm for same day dispatch
  • Delivery worldwide (from 5 to 8 Days)
Guaranteed Safe Checkout

De roos is synoniem aan liefde en romantiek, maar wist je dat iedere kleur ook zijn eigen betekenis heeft? Rood staat voor liefde, geel voor vriendschap, wit voor puurheid en onschuld, en roze voor vreugde. Hiervan kun je gebruik maken om zonder woorden een ​​boodschap over te brengen, de roos symboliseert daarom vertrouwelijkheid. De roos wordt in religieuze zin vaak geassocieerd met de profeet Mohammed en de Maagd Maria en heeft als toepasselijk bijnaam “bloem van de hemel”. De Grieken en Romeinen associeerden rozen met Venus en Aphrodite, daarmee werd het symbool van liefde en hartstocht. Koningin Cleopatra zou geprobeerd hebben indruk te maken op Marcus Antonius door rozenblaadjes op zijn pad te leggen.
Beschouwd als de mooiste bloem in tuinen, wordt de roos ook wel de “Tuin Koningin” genoemd, en is een gewaardeerd object voor kunstenaars als dichters. In feite was het de Griekse dichter Sappho die in zijn verzen (600 v.Chr.) voor het eerst naar de roos verwees als “koningin der bloemen” . Roos is de geboortebloem van de maand juni.

Roos Oorsprong & Kenmerken

Roos is de algemeen gebruikte naam voor het soort, deel van de Rosaceae-familie, een doornige bloeiende struik of rank. Volgens de vroegste gegevens, was de roos al meer dan 5000 jaar geleden bekend, maar fossiele vondsten duiden erop dat ze al minstens 40 miljoen jaar bestaan. Door de jaren heen werden rozen opzichtig gekweekt vanwege hun schoonheid, zowel in tuinen en als snijbloem. In de verzoeken om de mooiste bloem   te kweken, ontstonden hybriden die helaas hun geur verloren. De vraag naar geurende bloemen leefde echter weer op en er werden nieuwe hybriden gecreëerd, met een grote verscheidenheid aan aroma’s, waaronder fruitig, thee-achtig, vanille en musk.
Rosa damascena, algemeen bekend als Damascus Roos, is een van de belangrijkste rozensoorten. Het is een “oude roos”, die de oorspronkelijke bedwelmende en iconische rozengeur nog altijd heeft behouden en, nog belangrijker, ook de therapeutische eigenschappen. Zoet, bloemig en romantisch, het aroma zoals Moeder Natuur het bedoeld heeft, vormt de basis voor de etherische oliën en rozenwater, die veel wordt gebruikt in parfums en voedingswaren. De damascus roos is een natuurlijke hybride van de varianten Rosa gallica en Rosa moschata, en wordt verondersteld afkomstig te zijn uit het Midden-Oosten, hoewel ze tegenwoordig niet meer in het wild groeien. Rosa damascena is een bladverliezende struik die tot 2 meter hoog kan worden en groepjes van roze tot lichtrode bloemen produceert. Rozenolie en rozenwater worden al sinds de 7e eeuw in Perzië verkregen uit de rozenblaadjes. De olie werd gewonnen door middel van een enkelvoudig distillatieproces, de opbrengst was minimaal. Sinds de 17e eeuw is het distillatieproces aangepast en, hoewel nog altijd in kleine doses, was de verkregen olie van hoge kwaliteit. Het oogsten van rozenblaadjes is zeer arbeidsintensief en dient in de vroege ochtenduren te gebeuren aangezien het olie-concentraat in de blaadjes na 10 uur tot  50% kan verminderen. De bloemblaadjes zijn zeer kwetsbaar en ook het distillatieproces moet op dezelfde dag beginnen. De extreem lage opbrengst en het ontbreken van een natuurlijk of synthetisch plaatsvervangend middel, hebben rozenolie gemaakt tot een van de meest waardevolle en de kostbaarste etherische olie op de wereldmarkt. Het staat daarom bekend als “vloeibaar goud” of “koningin van alle oliën”.

Rozenolie & Voordelen

Rozenolie zit boordevol vitamines, mineralen, aminozuren en antioxidanten. Citronellol, β-fenylethanol, heneicosaan en geraniol zijn de belangrijkste componenten in deze etherische olie. De therapeutische eigenschappen waren al in de oudheid bekend en omvatten onder andere het behandelen van pijn in borst- en buikstreek, menstruele ongemakken, spijsverteringsproblemen, plus om het hart te versterken en ontstekingen te verhinderen. Zowel Plinius (Romeinse naturalist 23-79 n.Chr.), Dioscorides (Griekse arts en botanicus 40-90 n.Chr.) en Confucius (Chinees filosoof 551-479 v.Chr.) maakten melding van deze olie, die ook vele toepassingen kent in de traditionele ayurvedische geneeswijzen in India. De olie uit nieuwe hybride varianten bevat mogelijk niet dezelfde therapeutische eigenschappen als de “oude roos”. Tegenwoordig wordt rozenolie als natuurlijk middel gebruikt bij een aantal aandoeningen, waaronder depressie, angst, menstruatiekrampen, PMS symptomen en hoofdpijn. Daarnaast verlicht het spierpijn en -krampen, stimuleert de bloedsomloop, verhoogd het libido, verbetert slaap, geheugen en stemming, en heeft veel voordelen voor huid- en haarverzorging.

Rozenolie voor de huid
De veelheid van nature aanwezige essentiële voedingsstoffen en vitamines, tezamen met de antibacteriële, ontstekingsremmende en anti-oxidante eigenschappen, maken rozenolie van onschatbare waarde voor huidverzorging. Het verzacht huidirritaties, helpt bij aandoeningen zoals eczeem, rosacea en psoriasis, hydrateert de huid, gaat acne tegen en vermindert tekenen van huidveroudering. Het is geschikt voor alle huidtypes, inclusief de gevoelige huid. Verdun deze olie altijd met een dragerolie, zoals kokos-, jojoba- of amandelolie, voor gebruik op de huid. Het helpt de natuurlijke pH-balans van de huid en talgproductie te reguleren en verbetert bloedcirculatie. De doorlaatbaarheid van de huid wordt bevorderd voor optimale opname van voedingsstoffen. Vitamine A en antioxidanten stimuleren de productie van collageen, de regeneratie van huidcellen en het versterken ervan, wat ook de beschadigde huid ten goede komt. Rozenolie is een uitstekende huidreiniger, verwijdert overtollige talg en vuil uit de poriën, terwijl de samentrekkende werking de huid verstevigt en glad maakt. Een studie uit 2010 stelde vast dat etherische rozenolie een krachtige antibacteriële werking heeft: het toepassen van 0,25% verdunde olie vernietigde al binnen 5 minuten de acne veroorzakende bacterie “propionibacterium acnes”. Het verzacht huidbeschadigingen, ontstekingen en roodheid die worden veroorzaakt door acne, dermatitis, eczeem, psoriasis of erytheem. De hydraterende vermogen is effectief voor het verzorgen van een vette huid – er wordt geen overtollig talg geproduceerd. De droge en/of rijpere huid profiteert zichtbaar van de vochtinbrengende eigenschappen – met een zachte en gladde huid, verminderde rimpels en fijne lijntjes als gevolg. Tegelijk zorgt de gestimuleerde bloedcirculatie voor een gezond stralende huid.

Rozenolie bij wonden, littekens en striae
Vanwege de antibacteriële en helende eigenschappen kan rozenolie helpen bij het genezen van kleine snij- en schaafwonden, en is als zodanig ook buitengewoon gunstig als aftershave. Doordat het regeneratie van de huid stimuleert, helpt het tevens littekens en striae te voorkomen en verminderen. Bovendien kan het helpen tegen donkere kringen onder de ogen.

Rozenolie bij reuma, artritis en jicht

Door de krachtige ontstekingsremmende eigenschappen is deze olie een uitstekend hulpmiddel bij aandoeningen als reuma, artritis en jicht. Het vermogen de bloedcirculatie te stimuleren en als natuurlijk pijnstiller kan het zowel plaatselijk of door massage op de huid worden aangebracht om zwellingen en pijn te verlichten.

Rozenolie als pijnverzachter
Onderzoekers menen dat rozenolie de hersenen stimuleert om endorfine, dat bekend staat ​​als ‘feel-good’-hormoon, af te geven en daardoor helpt bij pijnbestrijding. In een test-studie kreeg een groep postoperatieve kinderen rozen- of amandelolie om in te ademen. Van de rozenolie-groep meldde ieder een significante afname van pijn. Deze olie kan gebruikt worden voor een rustgevende massage of toegevoegd aan warm badwater als bijzonder effectieve remedie tegen spierkrampen en hoofdpijn.
Een andere, in 2013 uitgevoerde studie bij vrouwen met menstruatiepijn, concludeerde dat het masseren van de buikstreek met een mengsel van een dragerolie en rozenolie (in tegenstelling tot gebruik van alleen de dragerolie) tot vermindering van pijn leidde. Nog een andere studie wees uit dat vrouwen veel baat kunnen hebben bij het inhaleren van rozenolie tijdens de bevalling.

Rozenolie voor het haar
Ook het haar kan profiteren van de rijke voedingsstoffen in rozenolie, zodat het sterk en gezond blijft. Massage van de hoofdhuid helpt zowel bij een ​​droge als vettige hoofdhuid, om het haar te voeden en de haarzakjes te reinigen om haaruitval te voorkomen. Een wekelijks masker voor het haar met rozenolie (vermengd met een dragerolie) of een paar druppels olie toegevoegd aan je gebruikelijke haarproducten zal wonderen doen voor je haar. Rozenolie is een extreem lichte olie, dus het verzwaart het haar niet, en  een paar druppels zijn al voldoende voor optimaal effect.

Toepassingen van rozenolie
Leer hoe je de voordelen van deze geweldige olie kunt plukken door deze plaatselijk aan te brengen. Etherische oliën zijn zeer geconcentreerd en mogen nooit onverdund direct op de huid worden aangebracht.

Huidverzorging – Verdun rozenolie met jojoba, kokos of amandelolie als drager olie, en breng op de huid aan. Je kunt ook een paar druppels toevoegen aan je gebruikelijke huidverzorgingsproduct. Met een paar druppels in een kom met heet water maak je een reinigende ​​gezicht stoombehandeling.

Wonden, littekens en striae – Masseer de betreffende delen van de huid met een mengsel van rozenolie met een drager olie.

Reuma, artritis, jicht en pijn – Voeg een paar druppels olie toe aan een heet bad en laat de pijnstillende eigenschappen pijn en kramp wegnemen. Voeg een paar druppels toe aan een drager olie (zoals jojoba, kokosnoot, amandel of olijfolie) en masseer de huid rustig. Voeg een paar druppels toe aan een verdamper voor ontspanning en pijnstillende verlichting. Hoofdpijn of migraine verdrijf je door een paar druppels olie te verdampen in een diffuser of door een kompres met deze olie op het voorhoofd.

Haarverzorging – Masseer in de hoofdhuid met een paar druppels in een dragerolie voor een behandeling wekelijkse behandeling, laat minimaal 15 minuten rusten of wikkel het haar in een handdoek en laat het een nacht intrekken ​​voordat je het uitwast. Voeg een paar druppels toe aan je gewone shampoo, conditioner of haarproducten.

Rozenolie & Aromatherapie

Rozenolie is extreem kalmerend, rustgevend en balancerend. Het verdrijft stress, nervositeit en mentale vermoeidheid. Het bevordert zelfvertrouwen en stimuleert de stemming. Het is een natuurlijke antidepressivum.

Rozenolie tegen depressie
Rozenolie is een krachtig middel om de stemming te verbeteren, de emoties in balans te brengen, het gevoel van eigenwaarde te stimuleren, stress en angst te verlichten en kalmte en ontspanning te bevorderen. Studies hebben aangetoond dat rozenolie het niveau van het stresshormoon cortisol verlaagt. Bovendien stimuleert het de afgifte van dopamine waarvan wordt aangenomen dat deze cruciaal is bij het verminderen van de symptomen van depressie. In veel onderzoeken is bevestigd dat rozenolie kalmerend en ontspannend werkt, doordat het bloeddruk, hartslag en cortisolspiegel verlaagt. Omdat de olie snel door de huid wordt opgenomen, wordt aanbevolen om ernstige depressies door middel van massage met rozenolie te behandelen. Rozenolie kan ook worden gebruikt om een ​​postnatale depressie tegen te gaan.

Toepassing: Met een paar druppels rozenolie in een verdamper of toegevoegd aan een warm bad, laat je het aroma de depressie wegnemen. Voeg een paar druppels toe aan een drager olie (zoals jojoba, kokosnoot, amandel of olijfolie) en masseer de huid.

Rozenolie voor goede nachtrust
Door de kalmerende eigenschappen van rozenolie kan het met enkele druppels, aangebracht op het beddegoed voor het slapen gaan, een goede en ontspannende nachtrust bevorderen. Een kleine studie onder hartpatiënten op de hartafdeling, wees uit dat uitbreiding van de gebruikelijk zorg met rozenolie aromatherapie, tot verbeterde slaap leidde in vergelijking met degenen die alleen de routinezorg kregen.

Toepassing: Met een paar druppels rozenolie in een verdamper, in een kom met heet water of toegevoegd aan een warm bad voor het slapengaan. Doe enkele druppels op kussen of bedlaken.

Rozenolie verhoogt libido
Het verkwikkende aroma van rozenolie is op zichzelf al een afrodisiacum. Daarnaast stimuleert het de bloedcirculatie en zorgt voor verbeterde hormoonbalans. Door deze combinatie is deze olie een krachtig middel om seksuele disfuncties, waaronder frigiditeit en erectiestoornissen, te verminderen. De resultaten uit een aantal studies wezen uit dat inademen van het rozenaroma, seksuele verlangens en bevrediging bevordert, en een zeer gunstige uitwerking had op het libido van vrouwen in de overgang.

Toepassing: Doe een paar druppels rozenolie in een verdamper om het aroma te inhaleren. Voeg een paar druppels toe aan een drager olie (zoals jojoba, kokosnoot, amandel of olijfolie) voor massage.

Rozenolie en menopauze
Het feit dat rozenolie effectief werkt om de hormonen in balans te brengen, maakt deze olie geschikt tijdens de menopauze om de symptomen zoals stemmingswisselingen, angstgevoelens, nachtelijk zweten, opvliegers, laag libido en pijn te verlichten.

Toepassing: Een paar druppels olie in een verdamper of toegevoegd een warm bad, laat de pijnstillende eigenschappen de ongemakken wegnemen. Enkele paar druppels vermengd met een drager olie (zoals jojoba, kokosnoot, amandel of olijfolie) voor een ontspannende massage.

Extra informatie

Gewicht N/B
Flessengrootte

,

 

NEED TO ORDER IN BULK?

For bulk orders of gallons, drums and more, please fill out the form in wholesale page and we will contact you with pricing and shipping.
(Shipping will vary depending on your location and the size of you bulk order.)

Sale and promotional price is not valid on bulk orders of 55 gallons or more.

Become A Wholesaler