Patchouli Olie

$40.00$130.00

Merk: Nefertiti for natural oils and herbs
Land van herkomst: Egypte
Botanische naam: Pogostemon cablin
Familie: Lamiaceae
INCI: Pogostemon Cablin Pure Aroma Olie
Gebruikte delen: bladeren
Extractiemethode: stoomdestillatie
Geur: sterk zoet
Uiterlijk: licht geel tot diep amber of bruin
Fysische toestand: vloeibaar
Natuurlijk: ja
Zuiverheid: 100% puur
Certificaten: ISO & MSDS
Samenstelling: pure aroma olie
Verzending: berekend bij het afrekenen

Hulp nodig? Neem contact met ons op via WhatsApp
250 ml
$130.00
125 ml
$80.00
50 ml
$40.00
Wissen
Hurry Up!
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:
  • Order yours before 2.30pm for same day dispatch
  • Delivery worldwide (from 5 to 8 Days)
Guaranteed Safe Checkout

Beschrijving

Patchouli wordt ook wel “de geur van de zestiger jaren” genoemd omdat het voor veel mensen een sterke associatie heeft met de Flower Power periode. De hippies (ook wel ‘bloemenkinderen’ genoemd) omarmden de symboliek van bloemen, ze droegen bloemen in hun haar en levendig gekleurde kleding met geborduurde bloemen, deelden bloemen uit als symbool van passief verzet en geweldloosheid. Ze besprenkelden hun kleding rijkelijk met patchouli olie die ze van hun reizen uit India hadden meegenomen.
Het aroma van de jaren zestig is muskusachtig, aards, exotisch.

Patchouli Oorsprong & Kenmerken

Patchouli (Pogostemon cablin) is een overblijvend ruig kruid, een aromatisch exemplaar uit de familie Lamiaceae, gewoonlijk aangeduid als de “munt-” of “dode brandnetel” -familie. De patchouli plant heeft een stevige, harige stengel, geurige donzige bladeren en witte bloemen met een paarsachtige waas. Het is inheems in tropische regio’s van Azië.
Al eeuwenlang wordt het aroma van patchouli geassocieerd met zakelijk succes, carrièregroei, stabiliteit en welvaart. Er wordt beweerd dat het geluk en rijkdom aantrekt. Patchouli is de oudst bekende etherische olie dat het seksueel functioneren stimuleert maar ook dat het de hormonale balans reguleert en het endocriene systeem herstelt.

Patchouli olie wordt gewonnen uit gedroogde patchouli bloemen door middel van stoomdestillatie. Het aroma is absoluut uniek en zeer persistent – sensueel en diep, met opvallende scherpe en bittere tonen. Patchouli staat al lang bekend om zijn evenwichtige effect op emoties en als een uitstekende stemmingsverbeteraar.

Traditioneel is patchouli een gunstig hulpmiddel gebleken bij wondgenezing en weefselherstel, het werd gebruikt als remedie bij huidontstekingen en littekens, hoofdpijn, koliek, spierspasmen, bacteriële en virale infecties, angst en depressie. Patchouli is inmiddels een populair aromatisch ingrediënt geworden in cosmetische en persoonlijke verzorgingsproducten, maar ook wasmiddelen, luchtverfrissers en zelfs papieren handdoeken,.

Patchouli olie & Voordelen

De geelbruine patchouli olie is enigszins stroperig een bedwelmend, zoet-kruidig oriëntaals aroma. De olie is lang houdbaar en de kwaliteit verbetert met de tijd – na zo’n 5 jaar is de olie zeer stroperig en heeft een zwaar zoet aroma. Patchouli olie dient altijd in verdunde vorm (op de huid) te worden gebruikt, en zelfs in die kleine hoeveelheid houdt de intense geur lang aan.

Patchouli olie heeft een zeer gunstige werking op de huid en helpt rimpels of kloven te verminderen. Patchouli etherische olie heeft decongestivum eigenschappen waardoor het een effectieve synergie is bij zware benen, spataderen en aambeien.

De aangename geur van patchouli, die stimulerende en kalmerende eigenschappen heeft, maakt het tot een populaire olie in de aromatherapie. Interessant om te weten is dat een kleine hoeveelheid patchouli een stimulerend effect heeft op het zenuwstelsel, maar juist het tegenovergestelde effect geeft bij gebruik in grotere hoeveelheden – in dit geval heeft het een kalmerend effect.

Patchouli olie voor de huid
Patchouli zuivert de huid, bevordert een zachte, stralende teint en is heeft nog veel meer gunstige effecten op de huid. Het is een van de beste essentiële oliën bij het behandelen van eczeem, dermatitis en acne. Patchouli olie is een veel gebruikt product om de tekenen van huidveroudering tegen te gaan en om rimpels, puistjes en andere kleine onvolkomenheden te voorkomen.
De belangrijkste eigenschappen van patchouli olie zijn onder meer antiseptisch, samentrekkend (goed voor de vorming van littekenweefsel en wondgenezing) en stimulerend voor de spijsvertering. Verder kan deze olie worden gebruikt vanwege zijn diuretisch effect en om koorts te onderdrukken. Patchouli is geschikt voor gebruik als deodorant, tegen roos en om vet haar te behandelen, als natuurlijk muggenspray en om verlichting te geven bij insectenbeten.
Patchouli werkt ontstekingsremmend, antibacterieel en schimmelwerend, dit maakt het met name geschikt tegen huidschimmel – het is een verzachtende remedie bij de jeukende uitslag veroorzaakt door voetschimmel. Deze etherische olie bevordert celvernieuwing en wondgenezing. Patchouli is geschikt om huidaandoeningen zoals dermatitis, acne en een droge of gebarsten huid te behandelen.
Huidzwelling in geval van infecties en ontstekingen, is de natuurlijke beschermende reactie van het lichaam. De ontstekingsremmende eigenschappen van patchouli olie zorgen voor een decongestivum en pijnstillend effect.

Patchouli olie als insecticide
Patchouli-olie kan als insecticide worden gebruikt, zoals gebleken is uit een aantal onderzoeken die het effect op verschillende soorten insecten beoordeeld hebben. Patchouli bleek een effectief middel om insecten af te weren, zelfs tegen motten in de kledingkast. Daarnaast kan het verlichting bieden bij insectenbeten.

Patchouli olie & Aromatherapie

Zowel door middel van het inademen van het aroma, als door gebruik op de huid zodat de etherische patchouli olie wordt geabsorbeerd, worden signalen gestuurd naar het limbische gebied in de hersenen. Dit deel van de hersenen is betrokken bij het reguleren van emoties en beïnvloedt het zenuwstelsel. In de aromatherapie worden etherische oliën gebruikt omdat ze eigenschappen hebben die diverse biologische factoren kunnen beïnvloeden, waaronder hartslag, stressniveaus, bloeddruk, ademhaling en immuunfunctie.
Patchouli in aromatherapie kan heilzaam zijn tegen stress, depressie en angst, spataderen, littekens, cellulitis en frigiditeit. Deze etherische olie helpt hoofdpijn, maagklachten en de symptomen van verkoudheid en griep te verlichten.

Patchouli olie voor de geest
De rijke, muskusachtig zoete geur van patchouli olie werkt aardend en brengt emoties in evenwicht. Afhankelijk van de dosering is het effect ervan kalmerend of stimulerend. Voor een dagdromer heeft patchouli een aardend effect, verbetert focus en concentratie, en houdt de geest helder. Daarnaast werkt deze olie rustgevend bij uitputting en andere stressgerelateerde klachten.

Patchouli olie voor massage
Verdund met de dragerolie van je voorkeur, kan patchouli olie de bloedsomloop in de benen stimuleren. Over het algemeen is patchouli olie een weldadige aanvulling op elke romantische, stimulerende of ontspannende massage. Met amandel- of jojoba als dragerolie, gecombineerd met een paar druppels patchouli en sandelhout olie, heb je het perfecte recept voor een verwarmende, romantische massage. Het afrodiserende effect van patchouli kan extra bijdragen aan de romantische stemming.

 

Extra informatie

Gewicht Niet beschikbaar
Flessengrootte

, ,

 

NEED TO ORDER IN BULK?

For bulk orders of gallons, drums and more, please fill out the form in wholesale page and we will contact you with pricing and shipping.
(Shipping will vary depending on your location and the size of you bulk order.)

Sale and promotional price is not valid on bulk orders of 55 gallons or more.

Become A Wholesaler