Aanbieding!

Sinaasappel Olie

$35.00$227.50

-35%

Merk: Nefertiti for natural oils and herbs
Land van herkomst: Egypte
Botanische naam: Citrus sinensis
Familie: Rutaceae
INCI: Citrus Sinensis Pure Aroma Olie
Gebruikte delen: schil
Extractiemethode: stoomdestillatie
Geur: fris citrusachtig
Uiterlijk: geelachtig oranje tot donker oranje
Fysische toestand: vloeibaar
Natuurlijk: ja
Zuiverheid: 100% puur
Certificaten: ISO & MSDS
Samenstelling: pure aroma olie
Verzending: berekend bij het afrekenen

Hulp nodig? Neem contact met ons op via WhatsApp
50 ml
$35.00
125 ml
$70.00
250 ml
$110.00
1000 ml
$227.50
Wissen
Hurry Up!
Artikelnummer: Niet beschikbaar Categorie:
  • Order yours before 2.30pm for same day dispatch
  • Delivery worldwide (from 5 to 8 Days)
Guaranteed Safe Checkout

Beschrijving

Sinaasappel is de meest gecultiveerde vrucht en plant ter wereld. Eeuwen geleden stonden sinaasappels bekend als “vrucht van de goden” en werden afgebeeld als “gouden appels” in het verhaal van Hercules en Titan Atlas. Sinaasappels staan ​​voor vrijgevigheid, geluk, voorspoed, kracht, wijsheid en welzijn. In China zijn ze bekend als traditioneel geschenk, vooral populair met nieuwjaar om de ontvanger geluk en welvaart te wensen.

Sinaasappel Oorsprong & Kenmerken

Sinaasappelen zijn vruchten van de zoete sinaasappelboom (Citrus sinensis), waarvan wordt aangenomen dat deze afkomstig is uit Zuid-China. De eerste vermelding van de zoete sinaasappel in historische Chinese literatuur gaat terug tot 314 voor Christus. De zoete sinaasappelboom groeit nergens ter wereld in het wild en wordt beschouwd als een natuurlijke hybride tussen de Pummelo (Citrus maxima) en de Mandarijn (Citrus reticulata). De sinaasappelboom is groenblijvend, kan 9 tot 10 m hoog worden, draagt ​​kleine witte, wasachtige bloemen en levendig oranje fruit. De naam “sinaasappel” is afgeleid van de oud Franse en Anglo-Normandische benaming “pomme d’orenge”, afgeleid van het Arabische “nāranj”, het Perzische “nārang” en het Sanskriet “nāranga”, dat letterlijk “oranje appel” betekent. Overigens komt de benaming ‘oranje’ als kleur van deze vrucht.
In de 15e eeuw werd de sinaasappelboom door de Portugezen vanuit China in Europa en Afrika geïntroduceerd. Oorspronkelijk werd sinaasappel gewaardeerd vanwege de geneeskrachtige eigenschappen. Het zoet smakende fruit won al snel aan populairiteit, bleef echter lang een luxeartikel en de bomen werden door de rijken en elite gekweekt in serres die bekend staan ​​als “oranjerieën”. De grootste orangerie bevond zich bij het paleis van Versailles, daar Lodewijk XIV liefhebber van de sinaasappel was en zelfs de kamers van het paleis sierde met de bomen in zilveren potten. 

Gedurende de 15e-17e eeuw, bekend als het tijdperk van de ontdekkingsreizen, werden zeelieden getroffen door scheurbeuk (veroorzaakt door een gebrek aan vitamine C), tot wel 50% van de bemanning overleefde de reizen niet. Langs de handelsroutes werden sinaasappelbomen geplant door Portugese, Spaanse en Nederlandse zeevaarders omdat het eten van sinaasappels en andere citrusvruchten de ziekte aanzienlijk bleek te verminderen.

Sinaasappelolie & Voordelen

Sinaasappelolie heeft een lange geschiedenis in traditionele Chinese geneeskunde, en in volksremedies in India, het Midden-Oosten en rond de Middellandse Zee. Het werd gebruikt om het immuunsysteem te versterken, huidinfecties, verkoudheid, griep, hoest, indigestie, chronische vermoeidheid, spasmen en depressie te bestrijden en om de bloedsomloop te stimuleren. Sinaasappelolie wordt verkregen uit de schil van de vrucht. Wellicht is het je opgevallen dat er een kleine hoeveelheid olie uit de schil sijpelt bij het snijden of raspen ervan. Dit is de etherische olie, waarvan de talrijke gezonde voordelen te danken zijn aan de aanwezige limoneen, alcoholen (citronellol, geraniol en linalool), monoterpeenkoolwaterstoffen (β-myrceen en α-pineen) en aldehyden (neral). Maar ook dankzij de vitamine A, B6 en C, kalium, calcium en magnesium. Om al die waardevolle voedingsstoffen volledige te behouden, wordt de olie gewonnen door middel van koud persen. Etherische olie van sinaasappel heeft antioxidante, ontgiftende, antiseptische, antivirale, antibacteriële, antimicrobiële, ontstekingsremmende, schimmelwerende, pijn- en krampstillende, antinociceptieve, anticonvulsieve, slijmoplossende, cholagogische en stimulerende eigenschappen en geeft verlichting bij depressie en angstgevoelens.

Sinaasappelolie voor de huid
Sinaasappelolie zit boordevol vitamine C en is dankzij de ontstekingsremmende, antibacteriële, antiseptische, antioxidante en samentrekkende werking de perfecte olie voor alle huidtypes. Het voedt de huid, verzacht irritatie of droogheid, reinigt, bestrijdt schadelijke bacteriën en zorgt voor optimale vochtbalans zonder dat het de natuurlijke huid-oliën verwijdert. De reinigde werking helpt acne tegen te gaan, vermindert roodheid en ontstekingen, bevordert huidafschilfering en vermindert het ontstaan van vergrote porien en pigmentvlekken. Het bestrijdt vrije radicalen die voortijdige huidveroudering kunnen veroorzaken, stimuleert de productie van collageen waardoor fijne lijntjes en rimpels verminderen. Sinaasappel olie is ook bij uitstek geschikt om steenpuisten, snij- en schaafwonden te behandelen vanwege zijn antiseptische eigenschappen. Ongeacht het huidtype, sinaasappelolie bevordert de algehele gezondheid van de huid.
Toepassing: Een paar druppels sinaasappelolie toegevoegd aan een dragerolie voor een reinigende massage. Ook geschikt als make-up remover of gezichtsreiniger.

Sinaasappelolie bij allergieën
Allergieën kunnen een ontstekingsreactie in de neusholte zijn, die wordt veroorzaakt door geïrriteerde slijmvliezen als gevolg van kleine deeltjes in de lucht zoals stof, pollen, schimmelsporen. Dit gaat vaak gepaard met jeuk, hoofdpijn, tranende ogen en verstopte bijholten. Daarnaast tonen allergische reacties zich ook op de huid. Symptomen zoals zwellingen en jeuk kunnen worden verlicht met de ontstekingsremmende eigenschap van sinaasappelolie, die tegelijk de doorbloeding verbetert.
Toepassing: Doe een paar druppels olie in een diffuser, of inhaleer het aroma door enkele druppels op een tissue of wattenschijfje. Voeg een paar druppels toe aan een dragerolie om plaatselijk op de huid aan te brengen.

Sinaasappelolie tegen pijn en ontsteking
Van sinaasappelolie is aangetoond dat het ontstekingen en pijn helpt verminderen door het plaatselijk op de huid aan te brengen. Ook bij ontstekingsaandoeningen zoals artritis, bij krampen en algemene spier- en gewrichtspijn kan dit gunstig zijn. Bovendien is in diverse onderzoeken het opmerkelijke effect bevestigd dat, door de krachtige antinociceptieve eigenschappen van sinaasappelolie, zelfs fractuurpijn effectief kan worden verlicht. Dit wordt eenvoudig bereikt door de verdampte olie in te ademen, wat leidt tot een verbeterde gemoedstoestand, waardoor de pijngrens verhoogt. Daarnaast is aangetoond dat deze olie een van de beste ontstekingsremmende oliën is, waardoor het zeer geschikt is bij chronische obstructieve longaandoeningen.
Toepassing: Voor pijnverlichting doe je een paar druppels in een diffuser of op een wattenschijfje om het aroma in te ademen. Voor gewrichts- en spierpijn, enkele druppels vermengen met een dragerolie om er de huid plaatselijk mee te masseren.

Sinaasappelolie bloeddruk verlagend
Het inhaleren van verdampte sinaasappelolie bleek een natuurlijke manier te zijn om zowel de systolische als de diastolische bloeddruk te verlagen.
Toepassing: Verdamp een paar druppels olie in een diffuser.

Sinaasappelolie voor spijsvertering
Door sinaasappelolie te vermengen met een dragerolie en direct op de buikstreek aan te brengen, kan het de afgifte van spijsverteringsenzymen bevorderen. Indigestie, onregelmatige spijsvertering, constipatie en gasvorming worden hierdoor voorkomen, terwijl de diuretische eigenschap kan helpen om een ​​opgeblazen gevoel te verminderen en de lymfeklieren en de urinewege te stimuleren om het lichaam te helpen zich van gifstoffen te ontdoen.
Toepassing: Meng een paar druppels met een dragerolie en masseer de buikstreek.

Sinaasappelolie voor het haar
Sinaasappelolie is zeer geschikt voor het behandelen van een droge of geïrriteerde hoofdhuid, kan roos en schilferende huid helpen voorkomen, terwijl het de haarzakjes diep voedt, haargroei stimuleert, en het haar dik, glad, sterk en gezond maakt.
Toepassing: Meng een paar druppels met je gebruikelijke haarproducten. Voor een wekelijkse massage behandeling van hoofdhuid en haar, meng je een paar druppels olie met een dragerolie. Wikkel het haar daarna in een handdoek, laat het een paar uur of een nacht inwerken en was het dan met shampoo uit.

Sinaasappelolie – luchtverfrisser en insecticide
Gebruik sinaasappelolie als verfrissende lucht-spray in huis. Het helpt bacteriën en ziektekiemen in de lucht te verdelgen en verdrijft de minder aangename luchtjes van koken en huisdieren effectief. Tegelijk kan het een vastzittende hoest verlichten en het immuunsysteem versterken. Daarnaast is sinaasappelolie sterk insectenwerend, het staat erom bekend huisvliegen af ​​te schrikken en hun larven en poppen te doden. Het is een natuurlijke mierenverdelger en verwijdert hun feromoonsporen, zodat toekomstige overlast wordt voorkomen.
Toepassing: Voeg enkele druppels toe aan water in een verstuiver om naar behoefte in de lucht te verspreiden, of rechtstreeks op insecten, vloeren, enz.

Sinaasappelolie & Aromatherapie

Het aroma van deze olie doet denken aan een zoet geurende sinaasappelboomgaard in volle bloei. Onderzoek heeft aangetoond dat sinaasappelolie verwarmend, opbeurend en kalmerend werkt en de hartslag verlaagt. Het maakt een einde aan depressie, angst, woede, frustratie, stress, verdriet en negatieve stemmingen, vervangt die door vrede en harmonie, versterkt stemming, mentale helderheid en motivatie. Het aroma verbetert tevens cognitieve functies en geheugen, waardoor het vooral gunstige effecten kan hebben op dementie en de ziekte van Alzheimer. Het kan helpen mentale en fysieke vermoeidheid te verlichten. Sinaasappelolie leent zich goed voor gebruik in de ochtend om cognitieve functies te verbeteren of als stemmings- en energiebooster, en ‘s avonds als een ontspannend middel of om depressie, stress of angstgevoelens te verminderen.

Sinaasappelolie tegen angst en depressie
Het aroma van sinaasappelolie verbetert de stemming en kalmeert angst. Het is zowel opbeurend als kalmerend, en wordt al eeuwenlang gebruikt als natuurlijk middel tegen depressie en als mild kalmerend middel. De anxiolytische eigenschappen hebben slechts enkele minuten nodig om, door middel van verdamping van de olie, om angst gerelateerde symptomen te verlichten en de stemming te verbeteren. Resultaten uit diverse toonden verminderde angst bij vrouwen tijdens een bevalling en een verlaging van hartslag en stresshormonen bij kinderen tijdens tandheelkundige ingrepen. Het inademen van verdampte sinaasappelolie is ook geaccrediteerd met een toegenomen cognitieve functie, verminderde cortisolsecretie en gekalmeerde hartslag.
Toepassing: Verdamp een paar druppels in een diffuser.

Sinaasappelolie en slaapkwaliteit
Sinaasappelolie staat bekend om zijn rustgevende vermogen en kan de slaapkwaliteit verbeteren. Het versnelt tegelijk het ontgiftingsproces van het lichaam en helpt bij het in balans brengen van hormonen. Een evaluatie uit 2015 van etherische oliën gaf aan dat sinaasappelolie gunstig is bij de behandeling van slapeloosheid.
Toepassing: Verdamp een paar druppels in een diffuser of sprenkel een paar druppels op het beddegoed voor het slapengaan.

Sinaasappelolie voor massage
Als massageolie kan sinaasappelolie helpen de bloedcirculatie te verhogen. Dit effect is zeer gunstig om ongemakken zoals hoofdpijn, menstruatiepijn, buikpijn en ontstekingen te verlichten, daarnaast helpt het bij stress en verstopte neus of bronchiën. Het is een anticonvulsief en krampstillend middel, het werkt spierverslappend waardoor het kramp en spasmen, convulsies, hoesten en diarree verlicht, terwijl de ontstekingsremmende eigenschappen pijn, zwelling en roodheid door infecties en verwondingen (waaronder verstuikingen, gewrichts- en botpijn en oedeem) verminderen.
Toepassing: Om pijn, ontsteking, maagproblemen of een vastzittende hoest te verminderen, vermeng je een paar druppels met een dragerolie en masseer het op het pijnlijke deel van de huid, of op de hals en borsstreek bij hoesten.

Sinaasappelolie voor reiniging
Sinaasappelolie is een natuurlijke ontvetter. Door de antibacteriële, schimmelwerende, antimicrobiële en desinfecterende eigenschappen maakt deze olie tot de perfecte natuurlijke allesreiniger. Studies hebben bevestigd dat het effectief is tegen stafylokok bacteriën, e.coli, salmonella en verschillende schimmels die voedselbederf kunnen veroorzaken. Effectief en zonder agressieve chemicaliën te gebruiken voor het reinigen van aanrechtblad, snijplank, tafel, koelkast, oven, kookplaat, magnetron, enz. Het kan ook kauwgom en lijm verwijderen. Bovendien een perfecte luchtverfrisser dat bacterien en ziektekiemen in de lucht verdelgt door de sinaasappelolie als verdunde spray te verspreiden.
Toepassing: Ongeveer 5 druppels per 100 ml water en naar behoefte verstuiven.

Extra informatie

Gewicht Niet beschikbaar
Flessengrootte

, , ,

 

NEED TO ORDER IN BULK?

For bulk orders of gallons, drums and more, please fill out the form in wholesale page and we will contact you with pricing and shipping.
(Shipping will vary depending on your location and the size of you bulk order.)

Sale and promotional price is not valid on bulk orders of 55 gallons or more.

Become A Wholesaler